Více síťových karet pod Win7
Ahoj,
na pracovní stanici jsou dvě LAN karty. Jedna vede do switche a zbytku sítě, druhou bych chtěl jako dedikovanou přímo na server (iSCSI). Nikdy jsem nic podobného nekonfiguroval - jakým způsobem se Win7 vysvětlit, aby používal na některé služby konkrétní síť ?
Re: Více síťových karet pod Win7
Pokud mas ruzne subnety, tak to pochopi automaticky, pokud stejne, tak ve iSCSI Initiatoru jde zvolit, kterou IP ma pouzit.
Pripadne pro konfiguraci podrobnejsiho routovani slouzi prikaz "route"
No vidíte, teď jsem si vzpomněl - že mi kamarád řekl, že lze server (když má na desce více LAN konektorů) přpojit ke switchi třeba 2x a někde v konfiguraci nastavit ať to využívá oboje najednou... Zvýši se tak přenos z 1 Gbps na dvojnásobek.
Není to sice případ Aigora, ten chce sítě oddělené, ale já využívám jeho topicu (aigore sry), abych nezakládal další...
Dotaz tedy zní, víte kde přesně se toto nastavuje ? a nebo to musí být nastaveno v apliakci od výrobce danných LAN karet ?
Jako nativni feature je to az ve Windows Server 2012, jinak to hledej v nastaveni ovladacu k sitovym kartam, byva na to utilita ke stazeni na stejnem miste jako drivery na strankach vyrobce a jmenuje se to teaming a musi to samozrejme podporovat.
Díky díky - dal bych K+ ale oběma nemohu :) tak snad příště :)
ADD: teď koukám na server a připadám si hloupě - v momentě jak jsem otevřel aplikaci od Braodcomu tak na mě svítí tlačítko "Create TEAM"...
(možná že když jsem netušil že se tomu říká Teaming, tak asi proto mě to netrklo :) )
Nevim jestli jde sluzba omezit na konkretni interface ve windows. Kazdopadne i ve Windows funguje klasicke routovani, tj. vice sitovek neni zadny problem. To, ze chces, aby ti urcita sluzba bezela pouze na dane sitovce se da snadno osetrit firewallem.
Jinak konfigurovat se nikde nemusi nic, pouze si na druhem vnitrnim rozsahu nastavis nejaky jiny IP rozsah a nevyplnis branu. Packety pro tento rozsah se pak budou smerovat primo do dane sitovky, tj. to implicitne to funguje samo o sobe.
Díky,
nejjednodušší nastavení s jiným subnetem mě napadlo až po odeslání příspěvku :oops: