Je mozne sa dostat na modem v bridge mode ?
Zdravim
Mam modem Asus AM 602 (ADSL2+) je nastaveny v bridge mode a konektivita je vedena dalej do Routerboardu atd ...do LAN siete
Do modemu som sa dostal cez default IP 10.0.0.138 nastavil som som bridge mod a viac som sa nestaral (LAN mam nastvenu na 192.168.1.0).
Teraz nas slavny slovak telekom zacal zvysovat rychlosti a ja by som mal mat podla ich slov rychlost down 20Mbps.
Do modemu sa chcem dostat preto aby som vedel zistit, ci to nahodou nemam nastavene na max 12Mbps, pretoze viac mi to nechce tahat.
Teda je aj moznost modem vypnut resetovat ho, nastavit ho znova a uz na 24Mbps, ale chcel by som to zistit bez resetu.
Je to nejak mozne zistit ?
Re: Je mozne sa dostat na modem v bridge mode ?
Modem si snad bez ohledu na režim zachovává stejnou adresu ( 10.0.0.138 ). Mělo by tedy stačit nastavit na interfacu k modemu na PC adresu z daného rozsahu (třeba 10.0.0.137) a poté již přistoupit přes web rozhraní k modemu.
jj dik, aj to je moznost, ale to by som musel preprusit konektivitu (modem ma len jeden LAN port)
Je mozne ze sa to da zistit aj cez seriove rozhranie, ale to by bolo asi na mna privela :)
Predpokladam, ze nejak sa tam bude dat dostat aj cez LAN (bez akehokolvek prerusenia), ale zatial nemam potuchy ako
1) nastav 2. IP adresu na sitovce v PC na 10.0.0.240 / 255.255.255.0
2) stejne myslim, ze ti to nepujde, protoze i tahle komunikace bude "bridgovana" smerem ven... zalezi jak je ten modem "chytrej"
Nevidím důvod, aby mi řešení nějak omezilo internet. Internet běží po PPPoE, kde jak již název říká je klíčový Ethernet a na IP adrese daného interfacu vůbec nezávisí.