-
HTPC
Zdravím pánové. Mám chuť postavit nějaké opticky pěkné dílo s plexi překrytem, hodně se mi líbí desky s P45,P35,X48 chipsetem od GB. Potřeboval bych poradit s cenově nejvýhodnější kombinací CPU,RAM atd. Abych měl dostatek výkonu pro full HD video, ale nic víc...prostě HTPC, nevím jestli je nutné C2D nebo jestli zvládne lepší Celeron s poledními jádry. Kolik paměti,jakou GK, provozovat se bude na W7. Předem díky za náměty.
-
Re: HTPC
Ahoj, vlákna o HTPC tu už jsou, a abych Ti i odpověděl, já běhám na Atomu s IONem a full HD video není problém. Je pravda, že teď jsem lehce upgradoval, tj. RAM z 2GB na 4GB(efektivně 3,5GB) a SSD disk, a na odezvě systému je to znát, používáme v obýváku i jako zobrazovadlo www, vše na win7 32bit.
-
Pokud potřebuješ vyloženě na LGA775 tak to je potíž, to tedy buď hrubou sílu, nebo nějakou dedikovanou grafiku. Bude to ale celkem zbytečně rozežraný HTPC počítač.
Jinak mám vyzkoušeno že i obyčejný lowendový sandybridge Celeron B815 (http://ark.intel.com/products/63919/...he-1_60-GHz%29) zvládne přehrávat samusung oceanic demo přes integrovanou GPU od Intelu ....
-
trosku vytahnu tohle tema
budu ted stavet jedno htpc, sam mam doma postaveny na zacate E350 a jsem velice spokojenej, ale jak se divam do ceniku, tak tahle platforma moc skladem uz neni a ion taky uz ne.
Na cem se dneska vyplati stavet htpc, ktere bude opravdu jen pro beh xbmc max na torrent klienta ?
-
Teď už jsou k dostání desky s lepšími integrovanými CPU (Celeron 847 - žádný dělo, ale pořád 2x výkonnější než Atom).
Do budoucna by mohla být zajímavá platforma Intel NUC, ale předpokládám, že zatím nenajdeš desku, jakou bys potřeboval (nemá to SATA)
-
Koukal jsem na desky s celeronem 847, zajimavej procesor. Ale pokud vim, stale neni vyresenej macroblocking v xbmc po woknama (stejny problem predpokladam i u NUC)- takze leda OpenELEC. Nebo se vam nekomu povedlo zprovoznit prehravani videa pres dxva2 v xbmc ?
Po procitani vseho moznyho to opet vidim na E350 zacate (dneska s cenou cca 1500 vcetne dane)
-
Tak to se omlouvám, XBMC nepoužívám, neočekával jsem tedy, že by mezi tak běžným procesorem, jako je Celeron 847 a tak běžným programem mohl být v dnešní době nějaký problém. Ale zřejmě je :)