Chtěl bych si dát 80mm fan na menší pasiv, dá se někde koupit držák nebo plánek jak ho vyrobit ???
Printable View
Chtěl bych si dát 80mm fan na menší pasiv, dá se někde koupit držák nebo plánek jak ho vyrobit ???
Pozri na chladiče Thermaltake. Oni používajú vetraky 80mm a menšie pasívy redukcia je z plechu
To zavisi, aj na aky mali pasiv to chces dat. Treba mysliet na valec pod ventilatorom, co tam neprudi vzduch tak ako ma. Kamarat ma 120 ventilator pripevneny na 80 pasiv na jednej skrutke a chladi zaroven aj cipset. Ten valec v jeho pripade nie je priamo nad cipom cpu, ale niekde inde, takze mu to trochu lepsie chladi.
...redukce neni moc kvalitni (teda matros z kteryho je), strzeny zavity sem mel po ctyrech pouziti... s tim valcem kde nefouka fan je to fakt => vrele doporucuju.Citace:
Původně odeslal SEPO
...redukce neni moc kvalitni (teda matros z kteryho je), strzeny zavity sem mel po ctyrech pouziti... s tim valcem kde nefouka fan je to fakt => vrele doporucuju.[/quote]
to je pravda! Ja to mám urobené tak, že vetroň je posunutý mimo stred chladiča vpravo k RAMkam, je dvihnutý nad chladič asi o 2cm a z boku mám spravený tunel . Výsledok je ten, že vzduch prúdi v smere rebier cez celý chladič a vyfukuje na ľavej strane, kde ovieva chladiče MOSFETov. Dosiahol som tým zníženie teploty pri tých istých otáčkach cca o 2-3°C a odstránil hluché miesto, ktoré vznikalo pod stredom vetraku práve na mieste, kde je to treba najviac chladiť - je tam jadro procaku. Bočné otvory nad sponou som zalepil hliníkovou tepelne odolnou lepiacou páskou.
Ešte dodatok vetrak nemam priskrutkovaný, ale prilepený obojstrannou penovou lepiacou páskou - neprenášajú sa vibrácie motora na chadič - zníženie hluku.
jj, ja to mam uchyceny uplne stejne, ale uvazuju o necem bezpecnejsim - mozna nakejma gumickama nebo tak neco...Citace:
Původně odeslal SEPO
z papíru
Jednou jsem na netu viděl fotku, kde to měli udělaný z plastovýho hranatýho květináče z Baumaxu.