Mikrotik (switch vs bridge) - pocitani dat
umi Mikrotik (RB750G konkretne) pocitat data na switch chipu? kdyz am switchovane porty, tak ve statistice master interface nejsou rozhodne vsechna data. Kdyz ty porty hodim k sobe pres brdige (ten ma i moznost zapnuti FW), tak data jdou do statistik (i na portech odkud prichazeji)
BTW zatizeni CPU u bridgovani je 20%, zatizeni CPU u switche je do 1% - pac samozrejme to neprochazi pres CPU, ale pres switch - bandwith kolem 30Mbps)
Re: Mikrotik (switch vs bridge) - pocitani dat
Switch je HW zalezitost, takze logicky MT dokaze postrehnout pouze data, ktere ze switche tecou do jineho interface, nez je samotny switch,
njn, ale bezne mgmtovatelne switche objem dat zjistit umi. Neznam specifika toho switch chipu na RB, ale ze by to neumel pocitat je docela skoda... no nicmene zatim mi par dni bezi bridge a zda se ze zatizeni CPU odpovida maximalne 1% na 1Mbps (k tomu tam mam z jineho portu NAT)
On ten switch v MT neni moc managovatelnej. Kdyz se podivas, ktere cipy jsou pouzity http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual..._Chip_Features zjistis, ze se prevazne jedna o nejlevnejsi IO osazovane do switchu za 150Kc. Funkce switch pribyla myslim v ROS 5.0 a prijde mi, ze jde spis o takovy bonus, nez realne vyuzitelnou vec. Napr. nejbeznejsi pouzivany ICPlus175D nepodporuje v podani mikrotiku Host table (predpokladam, ze se jedna o ARP tabulku) a skutecne takovyto switch funguje spise jako hub. Kdyz sem na tenhle switch povesil bezdraty ve WDS rezimu (tj. plne transparentni bridge), tak mi vesele na vsechny porty tekl vsechen provoz. Osobne pouzivam zasadne bridge i za cenu naroku na vykon.