-
PHP TinyMCE a MySQL
Ahoj, ukládám text napsaný v TinyMCE do databáze... když ho ale nechám vypsat z databáze, tak mě nefungují ty znaky jako změna tloušťky atd... takže tam pak je něco jako <p>Nějaký text</p>
Jak je ještě vidět tak mě tam nefunguje česká diakritika... nějak nevím kde ji mám v tinyMCE nastavit?
-
Re: PHP TinyMCE a MySQL
není jen problém v klasické chybě s češtinou ?
Zadávání dat do DB se děje v kodování Windows-1250 a stránky pak následně fungují v utf-8 (například).
-
Vyřešno! Chyba byla v mojí verzi TinyMCE, stáhnul jsem novou, v nastavení do general dopsal language: cs
a zkusil testovací text uložit do databáze a poté ho vypsat a funguje to vše naprosto správně!
-
Když už jsem založil toto téma, tak se jenom zeptám ještě na jednu radu...
Jak se dá udělat takový combo box, který by byl ve formuláři, jeho vstupními hodnotami by byla data naplněna z databáze? Jako třeba (malý, střední, velký) a při odeslání formuláře by se odeslalo id té vlastnosti? Zatím to dělám tak, že tam musím natvrdo do formuláře napsat ID (např 1,2,3) ale to není moc user friendly, tak bych to vyřešil nějak tím combo boxem, ale nějak se mě to nedaří. Děkuji za rady
-
Tak už jsem si to vyřešil podle sebe... Nevím jestli to je zrovna optimální a možná kdo bude číst po mě kod, tak to pro něj nebude čitelné, tak kdyžtak mě to opravde... když volám <option> tak jsem ho hodil do while cyklu a vypisuju přímo do něj proměnné z databáze... takže do value=$ID atd...