Jak na wifi pripojeni epson stylus sx600fw
Zdravim. Potreboval bych poradit jak propojit muj notebook s tiskarnou epson sx600fw. V tiskarne uz jsem propojil wifi s mym routerem. Mam plny signal, ale nevim si rady jak to udelat v notasu. Bohuzel jsem uz nekde zasantrocil originalni cd a tak si ted s tim nevim rady. Mate nekdo s tim nejake zkusenosti ? Diky za Vase rady....
Re: Jak na wifi pripojeni epson stylus sx600fw
jestliže je tiskárna síťová (což předpokládám když mluvíš o to, že je připojena k wifi), tak musí mít svou IP adresu.
Čili ve svém PC (nbtku) dáš: Start > zařízení a tiskárny > přidat tiskárnu > MÍSTNÍ tiskárna (ikdyž je síťová) > Vytvořit nový port > Standard TCP/IP >
Dále do políčka hostitelský název zadáš IP adresu té tiskárny (třeba 192.168.2.21) a dáš další...
Ono se to připojí k té tiskárně a pak už musíš podle toho na co se tě to ptá (žádnu tisk. tu nemám abych vyzkoušel). Nicméně je důležité vědět jedno. Ve vlastnostech toho portu co se vytvoří je tisk RAW nebo LPR. Musíš nastavit ten který tiskárna podporuje. A pokud to nevíš, tak nech to první a když to nepůjde zvol to druhé...
Thats All.
U těchto tiskáren bych se nesnažil jít proti zdi a instalovat to Atreidem zmíněnou manuální cestou. Stejně ovladače budou potřeba, takže navrhuji stáhnout origo software od Epsonu.
Odkaz: http://www.epson.co.uk/Printers-and-...Y_CODE=webinst
No samozřejmě jsem zapomněl dodat, že origo ovladače najdeš u epsonu na WEBU !! a ty stejně potřeba budou, takže stahuj stahuj kamaráde...
No a kdyby se ti to nechtělo nastavovat manuálně, tak kromě přidat "Místní tiskárnu" mají taky Widle možnost přidat síťovou tiskárnu, ve stejným dialogu :-)
Chvíli to zachroupá, pak by se ti tiskárna mohla zobrazit v seznamu dostupných, na tu svou jen klikneš a pokračuješ podle Průvodce :-)
Jenze pridat mistni tiskarnu s standart tcp/ip portem je trochu neco jineho, nez pridat sitovou tiskarnu, ktera je nainstalovana vcetne ovladacu na strane serveru. To jen pro poradek, aby jsi nebyl zklamany ze ti to tu tiskarnu pres pruvodce nenajde.
Tak nevím, mně to mou tiskárnu najde v pohodě vyhledáním, a nejede to přes žádný "fyzický server", taky je jen spojená s routerem, ale je fakt, že to moje HP má printserver přímo v sobě, jak to má tenhle epson netuším, pokud jinak, tak se omlouvám za dezinformaci ;-)
tam jde o to kde se tvoří spool..
pokud dáš místní port TCP/IP tak se fronta tvoří u na tvém pc a na tiskárnu se posílají už jen surové prn data.
pokud ale dáš síťovou tiskárnu, o spooler se stará print server, který řadí tiskovou frontu a samozřejmě ti to taky vytiskne.
celé to je o rychlosti - pokud je spool v print serveru, tak je to pomalejší v momentě kdy na tiskárnu pošle najednou X lidí tisk.
Pokud mají všichni nastavený pouze místní port a odesílají čisté prn data, pak print server nepřemýšlí a rovnou tiskne.
Asi takhle jednoduše bych to popsal. Nicméně to platí pro malou firmu nebo doma, kde je pár počítačů a můžeš na každé nastavovat port.
Ve velkých firmách samozřejmě se pojede přes síťovou tiskárnu, aby to celé bylo jednodušší pro IT oddělení.
A ono taky posílat po síti RAW tiskový data je taky trochu rozdíl :)
Chudak Jirime, chtel si akorad doma nainstalovat tiskarnu a vy tady na nej s enterprise printserverem :D
To snad ani nebudu psat zkusenosti s printserverem na Windows Clusteru, co jsem ted resil :mweheh:
jen bych dodal, ze on bude asi chtit pres WiFi i scanovat, takze nejlepsi varianta je instalovat ovladace od EPSONu - urcite daji na vyber, zda je pripojene zarizeni po USB / siti... Mam PX700W (a 7 let autoriz. servisu EPSON jako technik za sebou) a takhle se to instalovalo nejlepe s nejmensimi problemy.