Domácí fototiskárna - multifunkce do 3k, Epson vs Canon
Zdravím,
zatím nejsem definitivně rozhodnut k nákupu, ale ceny tiskáren a představa pohodlí doma mě láká něco si pořídit.
Hlavní využití - podle priorit
- tisk fotografií
- skener
- běžný ČB tisk
Musím říct, že v práci mám k dispozici jak laserový tisk mono i v barvě, tak přístup k velkokapacitnímu skeneru, takže do domácího zařízení nechci investovat závratné částky. Občas se ale hodí něco vytisknout/oskenovat a je příjemnější mít tiskárnu při ruce. Naproti tomu kvalitní fotku na lesklý papír jinak než doma nepořídím.
Donedávna jsem byl příznivcem Canonu, měl jsem zažité pravidlo, že od fotky po tisk je lepší držet se jedné firmy a na inkoustovky Pixma si rozhodně nemůžu stěžovat. Ale hodně mě láká durabrite tisk od Epsonu kvůli slibované odolnosti. Jen zatím chybí praktická zkušenost.
Cenová představa je tak kolem 2tis., ale výjmečně bych mohl investovat i víc.
Nějaké doporučení? Uvítám hlavně osobní zkušenosti, negativní i pozitivní..
Re: Domácí fototiskárna - multifunkce do 3k, Epson vs Canon
sice tohle je trochu offtopic, ale v nedeli budu davat na aukro Pixma MP280, ja jsem s ni byl spokojenej, ale vyhral jsem HP Photosmart, bezdratovku, tak jsem vymenil. Ta pixma mi tu zhruba od listopadu lezi. Tak jestli chces, tak Ti ji za 500 necham. Akorat ruku do okne za naplne nedam. Mohlo se stat, ze hlavy zaschly za ten cvrtrok.
Svou obstarožní Canon PIXMA iP4200 jsem loni na podzim vyměnil za Canon PIXMA MG5350.
- fotky na běžný papíry tiskne stejně nebo lépe než ta předchozí
- ceny náplní jsou srovnatelné
- wifi připojení je bezproblémové a funkční, jen potřebný software / ovladače jsou trochu bumbrlíčci
- skenuje velice rychle, ve srovnání s HP, který má žena v práci, prej neuvěřitelně
Konkrétní dotazy jsem schopen zodpovědět...
Docela by me zajimalo, jake jsou naklady na tisk jedne fotky rekneme 10x15 nebo A4 (21x30).
Sledoval jsem to pro iP4200, tady to bude počítám trochu vyšší - cena za cartridge vs její objem je mírně nevýhodnější (tuším 20 ml vs. 18 ml a cena lítá tam a zpátky furt).
Tady jsou moje tehdejší výsledky.
Vyplatí se samozřejmě tisknout větší série, při jedné fotce za týden dáš počítám tak 10% toho, co při jedné sérii najednou - všechno se vypatlá na čištění a podobně.
Jednu pixmu mám v práci, takže cca vím co od ní očekávat, jenže recyklované náplně pokaždé od jiného dodavatele udělaly své.
Zajímalo by mě spíš to srovnání s Epsony ohledně porovnání kvality fotografií a nákladů ve stejné kategorii.
Recyklované náplně ani omylem... do té iP4200 jsem celých asi 6 let dával jen originály a tisknul téměř jen na Canoní papíry a 100% spokojenost. Recyklaci jen tam, kde nezáleží na kvalitě a trvanlivosti...