02/2012 NB pro studentku do 15 tisíc Kč s DPH
Potřeboval bych poradit nějaký NB do 15000 Kč s DPH pro přítelkyni. Sloužit bude spíš jako stolní PC - převážně doma. Chtěla by tedy nějakou 15ku s numerickým blokem. Občas si zahrajeme nějakou tu hru, tak bych uvítal i nějakou grafiku, spíše se přikláním k nVidii.
Tuším, že v této cenové relaci na značce moc nezáleží.
Můj osobní favorit se stal tento Asus, myslím hlavně tou výbavou - Core i5, 4GB RAM, nvidia grafika. Nevím ale, jestli se nedá sehnat v této ceně něco lepšího. Též bych celkem uvítal NB bez OS, jelikož má přítelkyně Windows školní z MSDNAA.
Re: 02/2012 NB pro studentku do 15 tisíc Kč s DPH
záleží na tom, jaké hry, ale osobně jsem toho názoru, vzít repaslý DELL D620/630 nebo IBM T60 a dovybavit (7200rpm disk, RAM)
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-z5...90189.htm#foto
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Též bych celkem uvítal NB bez OS, jelikož má přítelkyně Windows školní z MSDNAA.
To si nemyslím, že je zcela prozíravé. Až ho třeba budeš jednou prodávat, sníží ti absence Win cenu víc, než ti ji v současné době jejich přítomnost navýší.
Ten NB se určitě nebude jednou prodávat. Bude se používat dokud neodejde, jako aktuální HP Pavilion. Ty Windows jsou opravdu naprosto zbytečné vyhození peněz, tak jako tak tam nainstaluji ty z MSDNAA :).
To Lenovo vypadá docela dobře, ale oproti tomu Asus má horší konfiguraci.
Zrovna Asus rady K pry nepatri k nejlepsim kusum, na druhou stranu v teto cenove kategorii je to prast jak uhod.
Kdyby nevadil ntb o palec vetsi, poohledni se po Acer 7750G
http://extranotebook.cnews.cz/acer-a...em-ssd-recenze
V recenzi jsou silnejsi komponenty, zaklad je stejny. Minimalne ma lepe vyresene chlazeni nez ten Asus.
Díky za tip, taky mi na ten Acer upozorňoval kámoš, ale já mám k této značce jakousi averzi. Navíc 15,6" je už fakt limitní strop.
Co jsem si tak projížděl různé konfigurace, tak mi pořád ten Asus přijde jako nejlepší volba.
Myslim, ze Gemstone a Timeline-X jsou uz povedene skrinky na rozdil od Extenz apod. Bohuzel Acer vyrabi takovou prehrsel typu, ze je problem vybrat si ten spravny. Je treba vzdy hledat recenzi na konkretni model. Nekdy se vyrazne lisi parametry a zpusob provedeni napr v jednom pismenku.
Pokud jsi nevidel, tak recenze na ten Asus.
http://www.notebookcheck.net/Review-...k.56057.0.html
Ja si dovolim zase rict, ze TimelineX (at tam patri cokoliv) je smejd a smecko pro uhrovite pubertaky, co chteli za malo penez hodne muziky. Po letech averze vuci Aceru jsem TimelineX (3820T) koupil a byla to chyba. Vsechny modely z x820T(G) serie piskaji po pripojeni cehokoliv do USB, kryty jsou jako z papiru, "hlinikove" folie kolem klavesnice se maji tendenci odlepovat. Nas kus byl po tydnu na reklamaci. Co jsem se zajimal o nastupnickou radu x830T, tak jsou na tom stejne (ale v rukou jsem je nemel).
Za me Acer nebrat. Soucasne s Acerem jsem kupoval i Lenovo SL410 a ten si nemuzu vynachvalit (a to byl vyrazne levnejsi jak Acer).
Pozn.:"x" v typu si zamente za 3, 4, 5, 7 (=13", 14", 15", 17")
Hlavně doporučuju vyhnout se čemukoliv, co má v popisu "domácí", "multimediální", "herní" a podobný přívlastky, zpravila to znamená "firmám bychom si takovej šmejd netroufli nabízet". Naopak modely určený pro firemní použití, jsou většinou spolehlivější, protože tam jde o větší peníze a nikdo si netroufne dodat 100 notebooků, z kterých půlka půjde do roka na reklamaci.
Děkuji všem za rady.
Nakonec jsem se rozhodl jít do HP ProBook 4530s A1D23EA z našeho jediného značkového HP obchodu v ČR :). Abych v případě problému nemusel řešit nějaké ježdění nebo posílání do Prahy.
Grafika je sice AMD, ale přepínání mezi integrovaonu a dedikovanou funguje bez problémů. Co se mi hodně líbí, je zpracování toho ProBooku. Pochybuji, že by Acer nebo Asus dosahoval podobné kvality.