Dual boot Win7 + Linpus Linux
Ahojte. Inštaloval som nedávno jeden mininotebook, kde bol predinštalovaný Linpus Linux, dával som tam Win7. Teda Win7 prepísal MBR alebo boot loader a nemám možnosť nabootovať Linpus. Je nejako jednoducho možné obnoviť ten linuxovský boot loader? Skúšal som Boot Repait cez Ubuntu Live CD, ale nepomohlo. Disk je rozdelený tak, že prvých niekoľko GB je nejaká repair partícia Linuxu, potom je normálna partícia Linuxu, potom v polovici System Reserved partícia Win7 a nakoniec Win7 partícia. Skúšal som Suber Grub Disk, ale vôbec sa v tých možnostiach nevyznám a ani sa mi cez to nepodarilo nabootovať ten Linpus. Uvažujem aj o tom, že Linpus úplne zruším, ale nechce mi pre preinštalovať ten Win7, tak najradšej by som len presunul tie Win7 partície na začiatok disku, ale s tou System Reserved by som asi nemal hýbať, lebo zrejme nenabootujem. Nejaký nápad, ako na to?
Re: Dual boot Win7 + Linpus Linux
mne by spíše zajímal nějaký jednoduchý návod jak na mininotebook s Linpus nainstalovat W7. Mam je na CD, zkoušel jsem na flešku nakopírovat soubory z CD, v biosu jsem dal boot z flešky, avšak pokaždé mi to načte Linpus. jak tedy mohu z linpusu spustiti instalaci, respektive spustim instalaci z fleshky?
Na to treba program ako napríklad http://unetbootin.sourceforge.net/, ktorý ti z ISO vytvorí bootovateľné USB. Ja som tak inštaloval Linux a tuším aj Windows, v pohode to ide. Len mu zadáš ISO súbor a on sa postará o všetko ostatné. Akurát som už nevedel, ako obnoviť ten Linpusácky boot loader, tak som celý Linpus dal preč a dal tam Ubuntu a teraz tak mám dual boot Ubuntu/Win7.