Upgrade (CPU, MB, RAM, možná SSD a VGA), práce, grafika, rozumná spotřeba
Zdravím vás experti, po nějaké době jsem se rozhodl upgradovat svoje PC, které je v následující konfiguraci:
Athlon 5050e 2,6GHz
4GB RAM
MB Gigabyte 780UD3H (integrovaný radeon)
500GB 7200 HDD
Moje představa je následující a budu moc rád, když mi k tomu napíšete vaše tipy a rady:
CPU: Intel Core i5 2500k Tady asi není nic s lepším poměrem výkon/cena (taktovat asi nebudu, ale za těch pár stovek se to káčko asi hodí ne?)
MB: ASUS P8Z68 Nejsem si jist čipsetem a už vůbec ne konkrétní deskou, ale dostačovat by měla
RAM: DDR 1600 8GB Kingston Jsou asi dostačující ne?
HDD: Tady nevím, jestli rovnou SSD nebo ještě chvíli posečkat. Doporučte případně něco za rozumnou cenu asi kolem 120GB
VGA: Tak tady vůbec nevím. Hry nehraju ale nevím, jestli mě nebude v něčem omezovat integrovaná. Jaké máte pocity z intel integrované v procesoru, bude mít vliv na rychlost při běžné práci, zpracování fotek a tak? Myslím, že by si s fotkami měl poradit v pohodě samotný procesor, takže by dedikovaná grafika ani nemusela být třeba. Tak mě kdyžtak vyveďte z omylu.
Dodám, že stávající PC vcelku dostačuje. Brzdou bude asi disk a trochu snad i procesor, pocit ze svižnosti při běžné práci prostě není optimální. Nicméně to není hlavní důvod obměny. Potřebuji obměnit jeden slabší PC, tak do něj narvu střeva ze svého a ten svůj si vylepším.
Nebo se mám na všechno vykašlat a jít jen do SSD a přínos bude největší?
Díky za všechny rady!
Re: Upgrade (CPU, MB, RAM, možná SSD a VGA), práce, grafika, rozumná spotřeba
odesel mi pocitac (bud CPU nebo deska) P4 3,4GHz, 2GB, WinXP.
tedka jsem koupil vse uplne nove resp. dily - ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 stepping B3, Intel Celeron G4400 BOX
, Crucial M4 120GB, 16GB DDR3 1600, Win7 64b.
Dojmy -- deska dlouho startuje (ca 15s), Win nabehnou behem par sekund, procesor je asi stejne vykonny jako ten P4, rychlost SSD je opravdu obrovska zapis 1,2GB souboru z RAM na disk do 2s. Graficky vykon procesoru neni vubec limitujici pro praci ve Win vcetne prehravani videa.
pozn. procesor jsem koupil s tim, ze poridim v dubnu ivybridge a taky graf. kartu
15s startuje deska ? co to tam provadi ? :-)
nebude to tim, ze to dlouho checkuje tech 16gb pameti? - v biosu to lze u vetsiny desek vypnout
to samy ted tvorim ja ale koupil jsem tuto desku Asus P8P67-M PRO (rev 3.0) - Intel P67
pokud nechces vyuzivat inegrovanou grafiku tak ti staci p67 chipset
Citace:
Původně odeslal
Voky
to samy ted tvorim ja ale koupil jsem tuto desku Asus P8P67-M PRO (rev 3.0) - Intel P67
pokud nechces vyuzivat inegrovanou grafiku tak ti staci p67 chipset
No pokud mě nebude v něčem omezovat integrovaná grafika, tak je mým cílem naopak nemít dedikovanou. Zatím jsem nenašel důvod, proč by neměla integrovaná stačit. Ale hledám dál... :-D