Re: IPS monitor 21,5" od LG!
Odezvu neřeš, i 25ms poznáš jen ve velmi specifických případech, ale zaměř se na inputlag, ten dokáže být hodně otravný.
Diky. Tak zbezne jsem na to jukl po netu a nevsiml jsem si nikde ze by s tim mel byt nejaky problem. Jinak bych to poznal asi stejne az po koupi...
Jen dodatek, v praci mam od LG vesmes stejne velky monitor (W2246) a taky neni vubec spatny. Akorat bych mel doma problem s pomalou grafikou na to Full HD :confused:
Koukám, že jazyk marketingu zase poskočil. Ještě tak před rokem se podle odezvy dalo celkem bez problému určit o jaký typ panelu se jedná, panely s nesmyslnými hodnotami kolem 5-6ms byly zaručeně TN a u čehokoli rozumnějšího se klidně udávalo 10ms a víc. Nyní jak se z IPS pomalu stává mainstream, tak se marketingová čísla derou i sem.
Papírově udáváné hodnoty nemá smysl řešit, reálné jsou několikanásobně vyšší a pokud si na odezve nějak potrpíš, tak jediná cesta je pročíst recenze, kde se tyhle hodnoty měří.
Nee, vubec si na tom nepotrpim, ale jsem zvyklej z tech TNek, ze prave udavali nizsi hodnoty. Ale ptal jsem se tak obecne, predpokladam ze displej to bude docela slusny na to domaci a obcas LANkovy blbnuti. Jinak to ze je odezva realne vyrazne vyssi, to vim. Kazdopadne ale diky za veskery info. Jak to tak vidim, tak si myslim ze je jedno co clovek vezme, dukladneji resit LCD by melo vyznam asi v pripade, kdybych na tom chtel delat nejakou grafiku, foto, apod. na vyssi urovni.
Byt tebou tak priplatim dve stovky a jdu do vetsiho IPS235V ci IPS235P (polohovatelny stojan).
No zatim nic neberu, jen tak pomalu premyslim. Ale fakt moc diky, ani jsem si nevsiml ze nema polohovatelny stojan. Ten co pises (IPS235V) vypada moc dobre. Asi bych tedy o nem pouvazoval. Ale je fakt, ze uz takhle to mam na stole nic moc a kdovi jestli sem nejak rozumne nacpu i ten 21,5". Natoz pak jeste o chlup vetsi 23". Kazdopadne jeste dokonale promyslim ;)
A kdyz chvili vydrzis, vyjde na ExtraHardware recka IPS235V, ta te treba presvedci :)