enková wifi na noteboku (802.11n) - problém s připojením
Zdravím,
kolega mi tu přinesl novej ntbk "packard bell" (konkrétně EasyNote TK87 - červenej) kde jsou předinstalovány Win7 Home Premuim x64 (včetně ovladačů).
Zajímavé je, že wifi adaptér který na danném ntbku je (Broadcom) udává normy b, g, n, ale k našemu routeru je připojen stále jen 54Mbit a rychlost dokonce kolísá na 46, a 36, přitom signál je neustále plný. Všechny ostatní ntbku které tu firmou prošly (ať už že jsem je servisoval, spravoval nebo jinak instaloval), tak pokud měly wifi-n tak rychlost byla vždy 150Mbit (ať už to byly Asusy, lenova, hp, acery, fujitsu siemens).
Když na danný ntbk packard bell něco kopíruju z pevného compu (čili cesta vede PC > kabel > velky switch > kabel > router s wifi > wifi přenos > ntbk), tak rychlost kopírování je +/- 300kB/s.
Kdyby to eventuelně mělo jet plnou rychlostí zobrazované wifi (54Mbit = min. 6MB/s), ale ukazuje to jen 300kB.
Nechápu !
> Přeinstaloval jsem ovladač wifi na novější z jejich webu ale beze změny.
> Router s wifi je cca 3m za jednou sádrokartonovou zdí
> ostatní ntbky frčej naprosto v pohodě (moje malé Eee které má debilní vestavěnou anténu) jede 150Mbit
Napadá Vás něco ?
BTW - je mi jedno jestli wifi pojede na G nebo N, ale ať jede alespoň normálně a né jako na mobilu..
Re: enková wifi na noteboku (802.11n)
Zkus vyházet všechen bordel sw od výrobce notebooku a dát tam nejnovější ovladač přímo od broadcomu. Btw když dostaneš z Gčka přes 2,5MB/s, je to už v podstatě maje zázrak.
to eventuleně zkusit mohu, blbý je že na ofiko stránkách o ovladačích jsou ke stažení 3 ovladače: Atheros, Broadcom a Realtek.
Schválně se podívejte: http://cz.packardbell.com/pb/cs/CZ/content/download
vyberte: notebook > EasyNote > EN TK87 > Win7 se už doplní automaticky
no a v oladačích nakonci kde jsou wifiny jsou právě uvedeny ty 3 firmy a jak mám jako spotřebitel kua vědět který ten sw je ten správný ?
juknul jsem tedy do správce zařízení a tam bylo napsáno broadcom, čili stáhnul jsem novější broadcom. Nicméně e e nejede.
Rozborka ntb - a podle product numberu ty wifi-karty bys to moh dohledat (aby sis teda byl jistej ze mas stahly ty spravny ovladace)
Není potřeba nic rozebírat, stačí omrknout v devmgmt.msc "ID Hardwaru" a podle toho googlit dál.
Můj tip je, že to bude nějaká karta s konektorem na jednu anténu a s vypnutou podourou 40 MHz šířky pásma a nějakej bordel s ovladačem.
konkrétně o 40MHz jsem tam cosi našel a bylo u toho volba "automaticky" čili předpokládám že si vybere jestli vezme 40 nebo 20 Mhz
OK, ale co je to teda za kartu a co jinej ovladač?
Krome ovladace muze bejt problem s antenama, takhle se mi choval terminal kterej mel zlomenej pigtail (kolisani rychlosti "podle pocasi").
Mno tak věc se má zatím tak, že když sjem se chystal řešit ony pokusy co a jak, tak koukám a ntbk nikde, ptám se kolegy jestli jej bral a on že jo že ho potreboval pro svou ženu zabalit pod keř.
Tak jsem mu o ničem neříkal že se mi něco nezdá a budu dělat mrtvého brouka. Je to sice krapet blbý, nadruhou stranu, řeknu-li že se mi něco nezdá, tak dokud to neobjevim budu se s tím patlat. A samozřejmě za "děkuju"....
Takže sice díky za rady (K+ komu to šlo), ale bohužel k ničemu jsem se s tím nedostal...