Rad bych se zeptal, jaky nejrychlejsi zpusob na stazeni pisnicek z kazety na PC. Nejaky program nebo jakym zpusobem to mam dostat do PC?? Diky moc za rady.
Printable View
Rad bych se zeptal, jaky nejrychlejsi zpusob na stazeni pisnicek z kazety na PC. Nejaky program nebo jakym zpusobem to mam dostat do PC?? Diky moc za rady.
Já jsem to zkoušel takto:
-Propojit kabelem PC a kazeťák
-na kompu to strčit do zďiřky pro mikrofon (nebo Line in)
-na kazaťáku do zďířky na repro
-pustit nějaký program na nahrávání zvuku (sound forge, cool edit, goldwave, stačí i windowsáckej záznam zvuku, atd.) pak to v něm můžeš i upravit
-stisknout PLAY na kazeťáku a REC v programu
-je to docela pracný musíš to po každý písničce stopnout
-nebo je druhá varianta že to všechno nahraješ najednou a pak to v nějakym editoru zvuku rozsekáš na jednotlivý songy
snazsi je ta druha - nahrat najednou a pak rozsekat, mezery visdis v editoru a snadno najdes.
jj, pokud bys chtel pouzit neco jako "rychlonahravani" musel bys pouzit odpovidajici vyssi samplovaci frekvenci. Stejne by to bylo qualitativne horsi. Nejlepsi je fackt to hodit do jednoho souboru a pak to rozsekat.
Chce to ale mít dobrou kazetu, dobrej kazeťák a dobrou zvukovku, jinak se nahraje víc šumu než signálu a to se pak setsakramentsky blbě čistí a masteruje.
Ten nápad se zapojením do vstupu pro mikrofon neni zrovna nejštastnější, jelikož mikrofon je mono...takže by se nahrál jenom jeden kanál a to asi vopravdu nechceš.
A navyse je prilis citlivy, takze line-out signal z magnetofonu to bude nahravat blbo.
Inak pri nahravani nastav nahravanie iba z Line In, ostatne vstupy vypni (niekedy to sposobuje dost sumu). Dalej nahravaj bez vselijakych korekcii (ekvalizer a pod.).
Tak jsem se sem konecne dostal a vsem diky za rady a zkusenosti s timto. Vyzkousim ruzne varianty a asi je fakt lepsi to nahrat do jednoho souboru a potom to rozsekat ;D Ale chtelo by to asi nejakou dobrou zvukovku, aspon SB LIVE nez integrovanou ne?! Podle me by to nemuselo tolik sumet ???
Ja by som to nahrával iba keby boli tie pesničky také, že by sa nedali zohnať v digitálnej forme - napr. vlastná tvorba...
Všetko závisí aj od toho v akej kvalite je to nahraté - mám skonvertovanú jednu cca 20 rokov starú kazetu, kde je nahratá moja prababka ako nám číta rozprávku a je tam počuť aj pískanie magneťáku, otáčanie motorčeka a podobné vymoženosti... :wink:
Nejaký šum sa mi podarilo odstrániť, ale všetko jednoducho nejde... :?
A nezabudni si pripraviť nejaké voľné miesto na disku - nepotrebuješ ho toľko ako pri videu, ale aby si nebol potom prekvapený... :idea:
90 min kazeta - do 1GB plus rozsekane wav - dalsi 1GB. Tot vsetko.
uvidime, vyzkousime a hlavne se zitra podivam, co ze to je na tech kazetach a pokud to pujde, tak radeji bych to sehnal na CD nebo v necem podobnym, protoze tak kvalitka z kazety nebude to nejlepsi, hlavne kdyz je urcite "vojeta" jak prase ;D
to je u kazet právě ten největší problém - líbí se ti=posloucháš ji=je sjetá jako stará děv... sem si takle stahoval taky něco z kazety a faktem bylo, že každej kanál byl uplně jinej - jeden měl víc basů, druhej vejšek....
Zazil som kazetu, kde na jednom kanali bolo nieco ine ako na druhom... Tomu sa hovori zdrata kazeta.
<joke>U vas vojizdite prasata? ;D no fuuuj, to je nechut..</joke>Citace:
Původně odeslal Lisak
To hádam nie... :lol:Citace:
Původně odeslal KtK
BTW, také prasa má 30 minútový orgazmus... :wink:
tak to jsme se panove dostali uplne jinam ;D ;D Samo, ze to bylo pouze obrazne :wink:Citace:
Původně odeslal LtK