pripojeni pres wifi a kabel zaroven - lze vytvorit pravidla ?
Čus,
šéfik na mne zaútočil s dotazem zdali wokna uměj řešit něco jako pravidla pro připojení sítě.
Když je se svým ntbkem připojen přes kabel a wifi najednou. Občas mu to zlobí (otázka jestli to je tím nebo něčím jiným) nicméně.
Chtěl by (podobně jako ve správě bezdrátových sítí) aby počítač vyhodnotil jestli, že připojen přes kabel, tak ignoruj wifi, pokud není kabel, připoj wifi..
Jinak wokna jsou Win7
Re: pripojeni pres wifi a kabel zaroven - lze vytvorit pravidla ?
Nikdy sem to neresil, ale tusim neco jako "sitovy profil" je to co hledas.
Tuším, že HP mělo takové nastavení v BIOSU (co udělat s WIFI, pokud se člověk připojí kabelem), tak to by možná mohlo zabrat. Ale nevím, jestli to měli i jiné značky..
ntbk je LENOVO - nicméně síťový profil by to asi řešil...
nicméně já se osobně domnívám, že jádro problému, proč když přijde do práce a ntbk pustí a následně mu nejde inet, je jinde !
zatím se to řeší (tedy když toto nastane, což není vždycky), že se vypne manuálně wifi na ntbku - stroj pak jede na kabel a v pohodě a ikdyž se znovu wifi zapne tak už to frčí...
osobně mám doma malé Eee a jak jej stále jen uspávám a probouzím, tak občas se wifi taky nechytne, takže ji vypnu/zapnu a už to jede...
Nevim podle mě je chyba ve wifi samotné...
No je pravda, že mně se na HP po probuzení z uspání děje to, že než se wifi chytne, tak to trvá výrazně dýl než po čistým startu. A dokonce se mi zdá, že když se nechce chytit tak jen otevřu nabídku wifi sítí a připojí se skoro okamžitě..
Tak muzes zkouknout poradi sitovek - ta pevna by mela bejt vejs nez vse ostatni.
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Tak muzes zkouknout poradi sitovek - ta pevna by mela bejt vejs nez vse ostatni.
A lze to případně přehodit ?
ADD: tak podívám-li se na censtrum sítí a sdílení, tak bezdrátová je výše než připojení k místní siti (ale jen proto, že B je před P) - když jsem přejmenoval místní sít na AA síť tak se v seznamu prohodili... nicméně po zapnutí wifi se dole u hodin ukazuje že jsem připojen přes wifi, ikdyž možná přes oboje, nicméně je tam obrázek signálu...
Leninovo v ramci ThinkVantage melo sitovou utilitu, ktera se starala presne o tohle - clovek prisel, naklikal profil, wifi vypnout, na eth dhcp, pripadne eth down a wifi dhcp apod.
...ta utilita se jmenuje Access Connections a přesně toto řeší.
A co zkusit nastavit nižší metriku u primárního připojení?
V nastavení IP protokolu: "Upřesnit" > dole uncheck "Automatická metrika" a nastavit nízké číslo, třeba 1. U "podřízených" adaptérů nastavit vyšší hodnoty podle priority (čím nižší metrika, tím vyšší priorita).
Já to takto řeším u serveru (Win2008 R2), který má k dispozici více sítí kvůli failoveru.