Snad někdo bude mít nějaké vysvětlení...
Cca rok stará deska, najednou mi začala čím dál častěji hlásit chyby na Flash disku. Ten jsem několikrát zformátoval, zkontroloval, všechno bez problémů. Na NB i na PC v práci všechno v pořádku. Pak sem zkusil jiný USB port - zakoupil USB prodlužku a připojoval zezadu. A OK, bylo po problém.
Asi po půl roce začaly problémy znovu, stejný příznak. Na tomto USB portu prostě čas od času chyby, odpojování, neznámé zařízení.
Když jsem vyloučil jako zdroj problémů svoji 1GB Flasku co používám i prodlužovací kabel, který jsem vyměnil (a tedy nehrozilo díky připojené prodlužce fyzické poškození slotů na desce), rozhodl se investovat do externí karty USB 3.0 řadiče. Když už, tak ať to má využití. Samozřejmě s přídavným napájením.
Asi po roce tady mám problém znovu, tentokrát už používám 4GB Flashku - ta zatím jede, ale 2,5" disk se nezvládne ani roztočit na jednom ze dvou portů. Po několika pokusech sice jede, ale zatím je spolehlivější připojit na další port.
WTF - je tohle normální, proč to odchází, když to nijak nezatěžuju, ani proudově, ani mechanicky,... teď mě čeká nejspíš dost problematická reklamace USB karty (zapojili jsme a jede nám to, reklamace zamítnuta) a novou sestavu kvůli tomuhle kupovat nebudu.
Ve vadné desce to taky není, když to dělá i samostatná karta, v OS taky ne, když cvaká disk a nedokáže se roztočit, odběrem taky ne, když jinde to šlape bez problémů,...
Prostě fakt nevím, na tohle jedině křišťálovou kouli :evil: