[11/2011] Ryanair friendly batoh na notebook
Zdravim vsechny, doted sjem mel asi 6 let batoh Dicota Campus, genialni v tom, ze v nem je dost mista na veci, kdy vyuzival do mrte restrikce kabinovych zavazadel u Ryanair. Uz se ale neprodava a po 6 letech kazdodenniho noseni (fakt) uz se rozpada spodni material. Mohli byste mi poradit nejakou alternativu?
Re: [11/2011] Ryanair friendly batoh na notebook
Ahoj,
za sebe můžu doporučit něco jako Deuter Giga II, který už se ale taky neprodává, nicméně mají alternativu, která se jmenuje Deuter Giga Office Pro (http://www.deuter.com/en_DE/backpack...20Office%20Pro). Batoh sice překračuje 20 cm hloubku, ale dá se páskama stáhnout, popřípadě zase "nafouknout" - takže se do restrikcí vejdeš. Letěl jsem Easyjet, Wizzair, nikde problém (i jsem zkoušel dávat do klece, většinou jsou o trochu větší) - bohužel Ryanair potvrdit nemůžu. Pokud bys náhodou nevezl notebook, taška na něj je vyjímatelná a vznikne tím další prostor na další a další věci :)
Ad kvalita - tahám Giga II už přes 4 roky denně, lehnul jsem si s ním i na skútru a stále bez vad a poškození, přežil by snad i výbuch atomovky.
A ještě dám jeden tip - na fóru akcniletenky.com se toto řešilo v jednom vlákně, nicméně určitě ne jen batoh na notebook. http://www.akcniletenky.com/diskuze/...hp?f=36&t=1125
na jakem principu funguje ta vyjimatelna kapsa pro notas?
U většiny batohů na notebook je jeden oddíl batohu vypolstrovaný a určený na notebook, tady vypolstrovaný není a vkládá se do něj vypolstrovaná uzavírací kapsa :-)
lépe to bude vidět na obrázku:
http://2.bp.blogspot.com/_GV_ia_-3cu...interior+2.jpg
aha to jde a notas predpokladam jde vytahnout aniz bych tu kapsu musel vytahnout s nim...
Jde, nahoře vidíš dvě karabiny, odcvaknou se a horní část se odklopí. Dle fotek u Deuter Giga Office Pro je ta kapsa trochu jiná, na zip - takže by to mělo být ještě jednodušší. Ve většině HUDY mají skladem, tak doporučuji omrknout :-)
Deutera taky muzu doporucit ... mam ho tusim od 2003, nebo 2004 a krom toho, ze je trosku osoupanej a ze jsem mu utrhnul jedno to tahatko na zipu je stale v perfektni kondici ... nikde zadna dira, vse funguje jak ma :)
malda: kdyz to tak ctu - jestli za ty pady ze skutru nemuze ten batoh ... mam podobnou zkusenost :-O
:D to by byla divná shoda náhod. Nicméně u mě to bylo jen a pouze vrstvou prachu/písku na silnici u staveniště a odbočkou skoro do protisměru - jel jsem krokem a než jsem se stačil rozkoukat, už jsem ležel. Naštěstí pro mě to bylo tak v rychlosti chůze :) no dost OT, prostě s Deuterem mám taky výborné zkušenosti :-)
Ja muzu taky doporucit radu Deuter Giga, mam popularni II model a zatim jsem nenatrefil na lepsi, vyhovujici mym pozadavkum. Jen jednou, kdyz jsem hodil rypak do hluboke bahnite kaluze, prosaklo trochu vody dovnitr a navlhly vsechny papiry. Ale jinak v pohode.
S kleci na letistich jsem se jeste nesetkal, v Praze maji posuvnou tycku a kdyz batoh nahodou neprojde, vetsinou staci jej trochu zmacknout a procpat skrz. Docela me stve, ze aerolinky neustale zmensuji povolene rozmery a papirove se vetsina doposud prodavanych batohu s nalepkou "Cabin Baggage" do novych rozmeru nevejde. Takze na 20cm bych se nevazal a bral bych beznych 23cm.
Taky hlasuji za Deuter, mám Deuter Giga II v modré barvě, bratru nějakých 9 let a stále plně funkční... místy je trochu odřený, ale nikde zničený tak, že by vypadal hnusně nebo byl nepoužitelný.
Občas neškodí ho vyprat ;D
mrknul bych i na batohy Kata, mám od nich hodně let batoh i brašnu na ntb a pořád jako nový... Kvalita zpracování opravdu vysoká, špičková ochrana i pohodlí. Jestli jsi zatím neměl žádnou katu v ruce, doporučuje se jít někam mrknout. Z batohů pouze na ntb mě zaujal např. tento: http://www.amazon.com/Kata-KT-RL-302.../dp/B000ND5NOC
ale mají jích fakt hodně, u každýho udávají přesný rozměry a zda se vejde jako příruč. zavazadlo do letadla... Pokud tedy Ryanair nemá nějaký spec. požadavky.