Malý dotaz mám zdroj 235W (ATX) asi noname (MOREX eurocase atd.
Jak se asi bude chovat při AMD XP2500+ 2xHDD + NFORCE2+Geforce3
asi nic moc co poklesne hodně napětí.
Printable View
Malý dotaz mám zdroj 235W (ATX) asi noname (MOREX eurocase atd.
Jak se asi bude chovat při AMD XP2500+ 2xHDD + NFORCE2+Geforce3
asi nic moc co poklesne hodně napětí.
Vymenit. To uz je nebezpecny pro komponenty, takovyto zdroj. Kdyz noname, tak aspon 350W. Klidne EUROCASE, mam ho a jede bez problemu.
...jj, tak jak uz napisal Halen - urcite vymenit :!:
:o to si delas prdel? si myslim ze se to chovat ani vubec nebude...Citace:
Původně odeslal dodor
urcite kup novy, mne uz ani 350W noname nestaci(taktovany procesor) a to nemam poriadnu graficku!, radsej by som na tvojom mieste kupil nejaky 400W(procesor zere vela - normalne by 350W vystacil, ale ak tatktnes procesor, tak ti zozere 2xtolko)
Halen ty mas zdroj Eurocase?Tim bych se moc nechlubil.Ja ho mel tejden a musel jsem mu dat pa pa,lala.... :lol:Citace:
Původně odeslal Halen
co jsem mel eurocase tak byl mozna lepsi jak ten co mam tedka (nejaky Morex 300W, 2FAN atd)Citace:
Původně odeslal nex
ad puvodni dotaz...pokud ti nebude kolisat napeti od danych hodnot, tak je zbytecne ho menit...provozoval jsem dost dlouho AMDcko (2x7200 HDD, CDRW, DVD, D1100) na 200W zdroji a prezilo to vsechno.
Jaký ma dopad ba PC slabý zdroj? (200W;250W)
Mam EUROCASE a bezi kupodivu v pohode. ;D Jen kdyz tomu poradne napraskam - pres 2400MHz a 1,85V tak klesne napeti ve vetvi +12V na 11,68Citace:
Původně odeslal nex
Ale to uz ten procak bezpecne zere pres 100W a stejne to nejde normalne vzduchem uchladit. :-(
No netreba vela o tomto rospravat...proste na zdroji nesetrit...jednak kupit lepsiu znacku (co vsak nezarucuje ze nemoze odist alebo piskat) napr. FOrtron, Enermax a aspon 300W, do buducna lepsie 350W.
Samovolne restartovanie - lepsi pripad.Citace:
Původně odeslal Katoo
Zahori Ti doska a spol - najhorsi pripad.
...tak-tak, hlavne ta nestabilita systemu :? :evil:Citace:
Původně odeslal Toxic
A co takhle tam mít zdroje dva mám (bigtower) jeden na desku ATX a druhý spouštěný zároveň starý dobrý AT na disky a ostatní s externím napájením. Zatížené budou oba tak by je to spálit nemělo.
Ale je to vyhánění čerta ďáblem asi ten nový bude lepší.
A ještě něco co si myslíte o obchodu Softcom má pobočku v Ostravě a prodává Epox
OSTRAVA
Ulice Zborovská 4, 720 00 Ostrava
tel. 595 136 147-9
fax: 595 136 146
e-mail: ostrava@computershop.cz
internet obchod: http://softcom.inshop.cz
Otevřeno: Pondělí - Pátek: 9 - 12 12,45-18
plánek přesného umístění naleznete ZDE
Jen takova zkusenost. Napeti na jednotlivych vetvich ovlivnuje dost podstatne (ne-li nejvic) deska nejspis. Mel sem desku MSI KT3 Ultra a na 12V sem mel kolem 13V a ted na Solteku se STEJNYM!! zdrojem mam na 12V vetvi 11V. Mohlo by se zdat ze to treba jen spatne meri, ale diky tomu rozdilu napeti mel muj chladic driv 2600-2700 otacek a ted tak 2300-2400 (takze svine hur chladi :( ), takze bych tomu i veril. Naopak 5V se mi zvedlo z nakejch 4.7V na 5.1V. Proste napeti uplne prekopany.
kamos ma na 200w zdroji athlon1500+,1*7200+1*4200ot. disk,cdrw,cd a jede vysmaty jak leco fpoho
Staršie dosky (u mňa Abit KT7, KT7a) napájali procesor z 5V.
Pri pretaktovaní 5V klesalo až k 4.7V a 12V stúpalo až k 12.3V.
Novšie dosky (u mňa KD7) napájajú procesor z 12V.
Pri pretaktovaní 5V stúpa k 5.08V a 12V klesá na 11.86V
No to je jasna zprava. MSI KT3 si bere napajeni pro stabilizatory VCore z vetve +5V a ten Soltek zrejme z +12V. To, co popisujes je uz ale extrem, 11V v +12V vetvi. A samozrejme, slabej zdroj se chova tak, ze ve vetvi, ktera je zatizena napeti pada a v druhy nejsilnejsi vetvi naopak vzrusta. Suprove to ma vyreseny Soltek FRN2-L, tam mam pocit, ze si bere napajeni pro stabilizatory jak z vetve +5V, tak z +12V. Aspon SpeedFan detekoval snizeni napeti v obou hlavnich napajecich vetvich, tedy +5 i +12V. A ne o moc, Athlon XP@2100MHz pri 1,75V pri CPU burn - +12V padlo na 11,92 a +5V na 4,95V. U myho Abita je ten samej problem, jako u tvyho Solteka, bere si napajeni pro CPU jen z vetve +12V a proto mam taky pokles napeti. BTW - starej zdroj 235W byl pouzitelnej pro Durexe 750@1000MHz, 1,75V - Palomino 1600MHz@1,70V uz se mu nelibilo. :roll:Citace:
Původně odeslal MaPa
Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
Jo to ti nenaběhne, protože já měl 230W (kdysi dávno kupovanej) a kupil jsem si xp 2100+ a dohrál sem ( zaplo se to ale občas se to samo resetovalo, .(naštstí už mám new 300) Takze určitě si kup 300W nebo ještě líp 350W a pokud nevíš co s prachama tak 400W ;D
Ja mam 200w a beha to v pohode ale kamosovi odysiel 230w a tak si vravi ze by asi bolo vhodne s tym nieco spravit lebo bude pruser jemu nastastie odysiel len zdroj, mal totiz satelitnu kartu a ta papa 1A pre konvertor a to je DOST. :eek:
ja mam nejakej shit zdroj 250 a taky facha dobre (musim to zaklepat) , ale rozhodne ted uz nejakej lepsi Fortron, Enermax
by ste sa cudovali ja som mesiac bezal s 8rda+ a duronom 1.3 na 200FSB s 230W noname zdrojom !!! potom som kupil enermax a v pohode, akurat mu nejako dochadza dych odkedy som kupil DLT3C.Citace:
Původně odeslal -Ja8k1-
A aky enermax si kupi 300 ci 350 lebo ja planujem a tak predbezne som sa rozhodol pre 350 este neviek kolko bude stat ;DCitace:
Původně odeslal aquadust47
Ja pouzivam 200w zdroj v bedni eurocase, ma dokonca ja termoregulaciu, takze moc nehuci.
2 Vlko: A to ti aj potiahne
no ja sa bojim kazdym dnom ze vyhorim jak stanok s parkami a tu ma 200-vku kazdy druhy ale aj tak si pojdem zobrat nejakeho enermaxa alebo frontiera.
To si myslel ako otazku alebo ako co?Citace:
Původně odeslal ManDark