WiFi router a přesměrování portů pro vzdálenou plochu
Ahoj,
mám router TPlink TL-WR340G, integrovaný firewall vypnutý, veřejnou IP. Když se na něj chci dostat zvenku, použiju definovaný port a připojím se, když si (pomocí virtual servers v routeru) nastavím přesměrování portu FTP na komp uvnitř vnitřní sítě, funguje, přesměrování nastaveného portu na NASku do vnitřní sítě funguje taky, ale na vzdálenou plochu mého PC se zvenku nedostanu.
PC: Windows 7 Ultimate, FW vypnutý, z vnitřní sítě se normálně na vzdálenou plochu např z NTB dostanu, ale když se chci dostat na vzdálenou plochu přesměrováním portu 3389, na PC se nedostanu. Kde mi to ještě může viset? V routeru mám nastavenou pevnou IP adresu k PC, PC je zapnutý.
Re: WiFi router a přesměrování portů pro vzdálenou plochu
A z venku se připojuješ stejným ntb? Nebude to nějaký setup práv na stroji odkud to děláš? (jen wild guess...)
Re: WiFi router a přesměrování portů pro vzdálenou plochu
Vyřešeno. Nevím, čím jsi mě nakopnul, protože nad tím přemýšlím už 14 dní, ale jak jsem ti sepisoval odpověď, tak mě to trklo. Windows firewall sice vypnutý, ale zákeřný Eset smart security mi to blokoval. Otestováno, funkční. Díky :)