[10/2011] : Blu-Ray přehrávač
Ahoj, rád bych vyměnil stávající DVD přehrávač, který už celkem blbne, za něco novějšího, takže můj zrak padl na kategorii Blu-ray přehrávačů. Moc se v tom nevyznám, nicméně vybral jsem si předběžně tento:
http://www.mall.cz/blu-ray/lg-bd670
a zatím se mi velice zamlouvá, takže bych rád, zdali by někdo "znalejší problematiky" na to nekouknul a neřekl mi, jestli nemá nějaký problém, který já svým velmi laickým okem nevidím :-)
Co jsem četl recenze (nejen na mall.cz), vypadal poměrně hodně slušně...
Abych trochu konkretizoval využití:
- takové to "běžné domácí žvýkání"
- připojeno to bude k celkem obyčejné LCD telce cenové kategorie cca 10k Kč (kupované tak dva roky zpátky)
- bezproblémové přehrávání všech "mainstreamových" formátů videa jak z placky, tak z USB
- nejsem opravdu nijak extrémně náročný ani stran audia, ani stran videa, takže nějaké superadvanced funkce nepotřebuju
Předem díky za zhodnocení! ;-)
Re: [10/2011] : Blu-Ray přehrávač
podle mne tam nebude moc kvalitativni rozdil ve zpracovani obrazu mezi temi danymi tridami.
ikdyz je tedka cenovy rozdil v neprospech PS3, presto bych pouvazoval i nad touto variantou
Kdybych si chtěl koupit konzoli, a byla to PS3, tak už ji mám dávno doma.
Když si budu chtít koupit konzoli, bude to nejspíš X-Box (ano, zejména kvůli Kinectu ;-))
Díky za návrh, ale opravdu nevidím smysl v aktuální chvíli pořizovat za téměř dvojnásobek ceny PS3ku...
Moje otázka směřovala víceméně k tomu, zdali ten přehrávač "má vše, co má mít", protože nepopírám, že se v těch B-D přehrávačích ale VŮBEC neorientuju.
Ale vzhledem k faktu, že tu ještě nikdo nenapsal "OMG tohle je uplnej šrot na p..ču, nekupuj to", tak ho nejspíš v pondělí objednám ;-)
kdyz od toho nechces zadne svetoborne akce - tak ti staci hdmi vystup. spis bych se orientoval cenou prip. osobni preferenci znacky.
k PS3 aniz bys vyuzival vubec hry (i zadarmo), tak zvaz treba prohlizeni videi z netu ci vyuziti USB k pripojeni fotaku ci flashky (pokud ji tva TV nema), pripojeni k dlna. PS3 ma take spickovy upscaling DVD
Ne, nechci od toho světoborné akce, ale to píšu už v prvním postu ;-)
Jinak nic z toho cos postoval mi z hlediska zamýšleného použití nepřijde jako podstatný argument pro to, abych si kupoval PS-3.
Upscaling chválí v recenzích docela i u tohoto přehrávače.
No myslím, že ten LG co máš v prvním postu splní tvoje očekávání beze zbytku, podobně jako kdybys vybral stejně drahej Samsung.
Dál pouze odhaduju, ale myslím, že pro tebe bude důležitá funkce přehrávání MKV, divx a spol. a to asi víc než přehrávání DVD nebo dokonce Blu-ray, ale nechci předjímat jak to zamýšlíš s Bluray disky? Jak moc jsou BD placky pro tebe důležité?
Nu popravdě, je to asi následovně:
- stávající DVD přehrávač dosluhuje (blbě čte a někdy se DVD "chytne" až napotřetí)
- přehrávání DivX zatím řeším tak, že do TV píchnu netbook, což je ale mírně otravné řešení a mkvčka moc nedává, takže ty pouštím jen na desktopu
- Blu-Ray disky zatím samozřejmě nijak přehnaně neřeším, na druhou stranu, po pár zajímavých (komplet Star Wars, třeba) už jsem taky koukal a předpokládám, že Blu-Ray funkcionalita do budoucna bude třeba ;-)
Jednoduše bych rád spojil zařízení umožňující pokrýt tři výše zmíněné oblasti ;-)
Prostě doba pokročila a tak místo starého DVD playeru nechceš už brá nový, ale raději se posunout dál? :-) Tak to si vybral dobře, případně bych vzal Samsung D5500.
Citace:
Původně odeslal
Connor
Prostě doba pokročila a tak místo starého DVD playeru nechceš už brá nový, ale raději se posunout dál? :-) Tak to si vybral dobře, případně bych vzal Samsung D5500.
Ano, nový s možností přehrávání DivX a dalších formátů, které stávající (byl nám "naježen", takže jsem jej nevybíral) neuměl a muselo se to řešit notebookem k TV viz výše ;-) Ale ne DVD, ale Blu-Ray, když už :-) Na Samsunga ještě kouknu, každopádně díky ;-)
Ještě dotaz, u toho LG píšou (a u Samsungu nic takového nevidím?)
"3D Blu-ray přehrávač s přístupem na internet"
Jde o nějakou smysluplnou funkci, pro kterou by mělo cenu jej preferovat, nebo nikoliv? Myslím tím, jakou formou je ten přístup na net řešen ;-) Protože se mi o chlup víc líbí Samsung, ale vzhledem k tomu, že byt je pokryt wifinou, tak kdyby to mělo smysl a bylo to něco, co Samsung nemá, tak bych možná uvažoval o LG...
Jinak to vidím na Samsung D5500, tu značku mám radši než LG ;-)