prehrievanie GK GeForce GO 7600 na notebooku
zdravim, potreboval by som poradit.
Na notebooku Compal sa mi prehrieva GK (GeForce GO 7600) v gpu-z ak dobre ukazuje je teplota pri surfovani na webe cez 100*C
http://img13.imageshack.us/img13/6448/cpuzqh.th.jpg
Skusal som ho rozobrat a dat novu pastu (Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound) no nepomohlo to vobec
A este mam pocit ze heat pipe na konci ako ej chladic je studena, ... moze sa H.P. chladic pokazit? pripadne neda sa znizit vykon GK a tym aj teplota?
Re: prehrievanie GK GeForce GO 7600 na notebooku
Jakou teplotu ma chladic, potazmo kryt notebooku v danem miste? Udrzis na nem ruku? Tohle vypada spise jako chybu v cidle teploty.
z hora je kryt v mieste GK horuci, a zospodu este viac, ak dam naneho ruku tak to pomaly pali.
tu istu teplotu mi detekuje aj Furmark (ale to bude to iste cidlo)
Podle obrázku se ta grafika už podtaktovává (throttluje), aby snížila teplo, ale evidentně jí to nepomáhá. Pokud je chladič na GK horký a druhý konec u heatpipe studený, tak bych podezříval taky asi ten chladič.
a co s nim potom, iny tazko zozeniem.
Zkusil bych eBay... Otázka je, jestli se to vůbec vyplatí (imho ne).
no to je pravda, tlacit peniaze do 5 rocneho notebuku sa neoplati.
ktovie ako dlho este vydrzi pohromade.
inac teraz pozeram, ze len surfujem na nete a mam GPU core a memory Clock na 350 MHz ... nemalo by to pri surfovani byt menej? teplota 118*C
a co to podtaktovanie? este som to nikdy nerobil, ale nepomohlo by to?
Spíš podvoltování. Ale ta grafika bude mít určitě nějakej svůj minimální takt, pod kterej už nepůjde...
Zkus trochu laborovat s NiBiTorem (doufej, že ti to neklekne při flashi) a/nebo nVidia Inspectorem.
ten nVidia Inspector nespustim, vyhodi hlasku aplication eror.
NiBiTor- neklakne? ak je nebezpecny tak ho ani neskusam, nerad by som GK odpalil, nakolko nemam skusenosti s tymito programikmy.
a co RivaTuner s tou to nejde? pouzival som ju predtym na zistenie teploty.