Notebook do škole do 17t - velmi spěchá
Zdravím, chci vybrat nb do škole.
Požadavky: Word,Excel,programování,filmy.
Dále by měl být celý černý s uhlopříčkou 15 palců.Méně už je opravdu malý displej. Cpu Intel i3,i5. grafika radeon. 4gb ram. a předinstalovaný Windows 7.
Vybral jsem si tento:
www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=93942#
Pokud byste měli jiné dobré alternativy, sem s nimi. Velmi to spěchá. Děkuji
Re: Notebook do škole do 17t - velmi spěchá
Citace:
Původně odeslal
Polosaty
Požadavky: Word,Excel,programování,filmy.
Citace:
Původně odeslal
Polosaty
grafika radeon
Důvod? Akorát tě to bude okrádat o výdrž a integrovanej Intel je na tom plus minus stejně...
Spíš se zaměř na rozlišení, 1600×900 je rozumny minimum. Otázka je, jestli v takové ceně něco seženeš...
Add 1600×900: To by musel samozrejme priplatit, nejdostupnejsi asi u HP kolem 20.000 (15.6") pripadne o neco mene u 14".
Radeon - chtěl jsem si zahrát nějaký starý nenáročný hry HoMaM 4,Q3,atd.
integrovany intel HD 3000 (v Sandy Bridge) - Q3 Arena Timedemo - 1024x768 highest a pres 200fps :)
http://www.notebookcheck.net/Intel-H...0.37948.0.html
A dokonce dokázal Intel už po půl roce opravit chyby v některých neaktuálních hrách: http://extrahardware.cnews.cz/s-inte...ad-uz-bez-chyb
Nějakou dobu jsem na grafice ze SB jel (HD2000). Problém je v tom, že to co jede, jede očekávatelnou rychlostí. Jenže ve skutečnosti hodně věcí nejede vůbec nebo se zásadními problémy.
Proč mu navrhujete 1600x900, když požaduje 15" a menší nechce (tj. předpokládám, že má špatné oči a 1366x768 by na 13-14" už neviděl)? ;-)
PS: to Lenovo G... má lesklý display, jestli je stejný jako na SLku, tak bych jej už nebral. Dnes bych šel do L420tky.
Programovanie na displeji menšom ako 1600x900 nie je žiadna sranda. Je to kua rozdiel videť to na FullHD a na 1366x768. Aj Word a Excel s tým novým ribbonom zaberú hodne miesta na obrazovke...
V pracovnom notebuku mám i7, niektorí kolegovia majú len i3 - zase až taký rozdiel pri programovaní nie je. Závisí od projektu, max rozdiel pri kompilácii je minúta (celkový čas je cca 3-4 minúty) = ale to asi nebude školský projekt rozsahom ani náhodou.
Omnoho väčšiu službu mi spravilo SSD, reálne aj 50% rýchlejšie ako HDD. A to aj pri sprostom povinnom PGPčku...
Homm5 som hral na ATI X300 v Dell D810 notebuku a dalo sa. Nie na max, ale dalo... NFS Underground zase ani nahodou... Takže asi tak, aj tá intel grafika bude relatívne ok = ak neb udeme hodnotiť podľa ovládačov, ale podľa výkonu.