Re: Obraz nevyplní plochu
Predne, pres jake rozhrani?
Klasické, tenhle monitor nemá dvi ani hdmi.
Scaling sa natavuje v ovladačoch grafiky - vybereš si, či to má robiť GPU alebo monitor. Následne treba mrknúť na nastavenie v monitore. Toereticky by mal monitor v defaulte rozťahovať sám a mimochodom - obraz nemôže byť ostrý bez plného pokrytia plochy :-D
Nastavení scalingu v možnostech grafiky nemám. Pak ovšem až se to roztáhne to bude ještě ostřejší.
NVIDIA Control Panel - Display - Adjust desktop size and position nemáš? Tam je tých volieb plná riť :-)
@MadCap:
Volby ohledně scalingu jsou k dispozici jen u monitoru připojeného digitálně. Na analogu mám jenom možnost posunu obrazu.
Přesně tak. Musí to být riť jepice.
strejda gůgl je plnej dotazů, moje FX5700 umí jen 1600x1200 a více z ní nedostanu, jak to ? help ! atd....
pravda teda je, že jsem se tam dočetl že by MĚLA katra umět 2048x(něco kolem15xx), ale i tak je tak často krát zmíněno, stáhněte se driver na monitor, namísto "monitor plug and play".
To bylo samozřejmě první, co jsem udělal.
Karty FX5xxx mají s vysokejma rozlišeníma nějakej problém, už jsem na to narazil víckrát. Třeba 1920x1200 se mi z toho nepodařilo dostat vůbec, a pokud chce člověk používat Dualview, chová se to obzvlášť záhadně. Každopádně pokud ti z toho těch 1920x1080 leze, měla by to bejt věc monitoru. Při připojení analogem bys na to měl mít v menu monitoru korekce stejně jako u toho CRT.
V meni je jen jedna položka - IMAGE SIZE. A tam jsou jen dvě pozice - AUTO a WIDE. Ať dám cokoli, nic se neděje. Pak už je v menu jen H a V, ale to posouvá celý obraz.
Možná to přece jen bude věc grafické karty - zkusil jsem nastavit vlastní rozlišení 1880x1080 a hle, je po problému, obraz je na celé ploše. Ještě jsem se pokoušel o 1900x1080, ale to mi odmítlo nastavit.