-
GbE switch
Nemám moc přehled, nakonec, na trhu je kýbel switchů od těch za tři stovky až po ty za několik tisíc. Pro moje použití ale může být kldině něco za pětikilčo ideální. o byste doporučili, máte s něčím dobrou zkušenost?
moje požadavky jsou:
- pět portů stačí, chci ale stíněné
- non D-Link
- reálná propustnost minimálně těch 125 MB/s - samozřejmě nečekám že to dám na jednom kabelu, ale když mezi sebou budou komunikovat po GbE dva počítače a další dva povalí po GbE data jinam, tak chci aby to mělo pořád stejnou propustnost jako když tam bude jeden; tzn. dostatečně dimenzovanou interní sběrnici a výkonný procesor
- no a samozřejmě při splnění podmínek výše co nejnižší cena:)
ADD// jinak an AUkru teď běží 3COM 3CGSU08, nějaké zkušenosti někdo?
-
Re: GbE switch
Ja pouzivam od toho 3COMu petiportovou variantu toho, co jsi postnul, a jsem maximalne spokojenej, ale jestli plni tvoje konkretni pozadavky ti nereknu, nikdy jsem nemeril. Kazdopadne muzu srovnavat s nejakym gigabitovym LevelOne a ten je pri "plnem" obsazeni a vytizezeni portu pomalejsi, prehriva se a to zapricinuje jeho padani. Takze subjektivne ten 3com hodnotim jako rychlej a spolehlivej switch, kterej na domaci pouziti je vic nez dobrej.
-
Jeste se zkus podivat na tenhle, mame ho v praci a taky mi prijde dost schopnej, za ty penize, navic v kovovym plasti.
http://interlink.tsbohemia.cz/zyxel-...an_d89299.html
-
jop ten 3com je dobrej mam jak 5port tak i 8port variantu .. na ten petiport by mozna bylo zahodno nalepit nejakej pasiv ..dost to pece .... mel jsem ty petiporty dva a jeden mi odesel :-( ... 8port ma pasiv uz z vyrovy
-
Já už několik let používám http://www.gatecomp.cz/425-sitove-pr...n-10-100-1000/ a jsem s ním naprosto spokojenej, žádnej problém s výkonem, ani ničím jiným. Jen jednou se mi kousnul, když hodně blikala elektrika, ale to byla fakt vyjímka.
Oproti tomu 3Comu má ST-Lab bytelnější kovový provedení a rozumný indikační diody. Ten 3Com, jestli to je ten, co jsem měl v ruce, tak míň topí než ST-Lab, ale diody člověku v temný místnosti udělaj regulérní diskotéku.
EDIT: Jestli ten 3Com hodně peče, tak jsem měl v ruce asi nějakou jinou verzi, anebo si blbě pamatuju...
-
-
OK, díky. Zkusím vydražit ten 3COM a jestli se to bude šplhat nějak moc nahoru, tak vezmu ZyXel.
Diody mi úplně nevadí, stejně to zastrčím pod monitor. No a ohledně zahřívání, píšou (3COM) příkon 5 W, což by mělo jít uchladit dobře, jinak stejně dost pochybuju že bude kterýkoli z nich mít kvalitní kondenzátory -> výměna, při tom už tam můžu dát pasivní chlazení, rozvrtat to ať lépe chladí atd.
-
1 Příloh-a(y)
Pořídil jsem si teď nedávno Mikrotik RB250GS a velmi příjemně mě překvapil. Za takovou cenu i management, paráda. Navíc PoE.
Gigovou propustnost jsem nezkoušel, ale mám v plánu si koupit druhej a tam už to budu mít prostor otestovat.
BTW, skoro netopí, je zavřený v instalační krabici ve zdi bez větracích otvorů a při dotyku není cítit teplo.
-
Mikrotik je na mě zbytečně hardcore, resp. kdybych si chtěl hrát na management, tak tu máme kompletně všechno zasíťované Cisco prvky, od Catalystů 2950 po GW řady 5000. Jde mi čistě jen o něco co mi to rozvede z jednoho kabelu plus umožní počítačům komunikovat dost rychle mezi sebou :-)
-
Tímto způsobem to používám, management tam mám jen "co kdyby" (mám to na dlouhých nekvalitních kabelech, takže sleduji statistiky a při odladění byla výhoda možnosti nastavení linku na pevnou rychlost). Nevadí - nastínil jsem to jako alternativu.
BTW na nějaké mirrorování a VLANY se to (i když to "umí") stejně nedoporučuje, viz diskuze na CZFree. Takže webové rozhraní je dobré tak na sledování statistiky a nějaké malé nastavení na portech (rychlost, duplex, ...)
-
J, dík za tip, Mikrotik je co jsem se zatím mohl setkat (ale neosahat) dobrá volba za ty peníze, mají jestli se nemýlím víc řad, člověk si vybere přesně to co potřebuje, na druhou stranu je to možná trošku skládačka. Tak něco mezi obyč prvky bez managementu a vyšší ligou v podobě managovatelných prvků jako jsou právě ty Cisco Catalyst, Nexus a obdoy jiných výrobců :-)
No mě stačí plug'n'play řešení, jen prostě aby to mělo nějakou propustnost atd., ne že se to zavaří při první větší zátěži jako že si sem budu tlačit ze serveru 100GB kolekci animovaných HD filmů :-D
-
Tady v tomto případě je to ještě jiné než routerboardy - v nich je routerOS (a právě více řad, "levely"). V tomhle je SwOS (zřejmě switchOS).
Jinak moje první setkání s mikrotiky, takže s RouterOSem nemohu srovnávat.
-
Tak 3COM je doma. Uvnitř Chemi-Cony KY a KZG, z těch mám trochu strach, ale uvidíme. Žádná veteš, krásně jeden čip s chladičem, toť vše :-)
-
Hmm ale ty diody jsou fakt síla, koukám 3COM fakt když něco dělá, tak pořádně…mi to v noci svítilo jak vánoční stromek, i když je to zašité pod monitorem.
Modré LED jsou vypalovák, to světlo má strašnou energii, navíc to průhledné oplastování světlo krásně rozvádí. Něco s tím provedu, jestli jsou diody přístupné, tak na ně prásknu odpor, nebo vyměním za červené. Pokud ne, tak to budu muset omotat izolačkou;D
-
Vše záleží co s ním chceš dělat, rb250gs je fakt super switch ale má jen 5 portů. Což v některých případech může být docela problém. Musíš se rozhodnout co na tom switchi chceš provozovat, zda to má mít managment a nebo více portů. Podle toho se rozhodni. Já jsem se rozhodl pro TL-SG1008D a zatím nelituji.