SSD na systém do serveru ?
Ahoj,
mám stavět NAS s OS Windows Server 2008 R2. Primárně bude sloužit jako úložiště, ale občas tam pojede i virtualizace, Oracle DB a pár dalších věcí.
Stojím nad volbou HDD pro systém. Z hlediska svižnosti odezvy a spotřeby v klidu bych preferoval SSD, ale přece jen těch zápisů tam asi bude docela dost, tak bych nerad aby to za půl roku kleklo.
Myslíte že už je to použitelné, nebo se raději držet klasiky?
Re: SSD na systém do serveru ?
Nekde jsem videl statistiku, ze SSD maji asi dvojnasobnou poruchovost oproti klasickym HDD.
Kdyz se tohle vezme do uvahy a tedy pouzije se RAID1, tak by to nemel byt az tak velky problem.
Jako RAID tam 100pro nebude, všechny ostatní porty budou využity pro datové pole. Technicky vzato, kdyby ten server na jeden den vypadl, nic se neděje (přehodím disk, obnovím OS ze zálohy a jedu dál). Jde mi jen o to, kdyby SSD umřel měsíc po záruce, bylo by to dost na... To už bych raději volil klasiku.
Pomohlo by mě možná kdyby někdo měl něco podobného, hodit sem objem zápisů za časovou jednotku. Aspoň pro představu.
Pred nejakou dobou intel prodluzoval zaruku u rady 320 ze tri na pet let a u BOXovych verzi to snad neni podmineno ani poctem zapsanych dat? To by snad mohlo stacit, ne?
http://www.diit.cz/clanek/petileta-z...i-drive/38296/
Citace:
Původně odeslal
zivan
Pred nejakou dobou intel prodluzoval zaruku u rady 320 ze tri na pet let...
Vidis, to mi uslo! Ano, to bude urcite stacit(do te doby budou uz novejsi SSD spotrebak).