Nedokazem odpojit kabel z konektora RJ45
Stalo sa Vam, ze Ste nemohli vytiahnut sietovy kabel z konektora RJ45 ?
Ten kabel co som zapojil do NB HP pavilion dv6, som mal zapojeny v roznych PC, Notebookoch, switchoch (sietovkach), ale z tohto zazracneho notebooku ho nedokazem vytiahnut, skusal som aj silu (no nie az taku, aby som poskodil NB) skusal som aj nozom ten cuplik podvihnut na max, ale bohuzial nic nepomaha. On ako keby sa tam niekde zasekol.
Konektor (samec) je samozrejme neposkodeny original (ved iny ani neexistuje).
Mam chut to normalne odniest do servisu.
Len chcem vediet ci niekto ma podobnu skusenost, prip. ako to riesil
Re: Nedokazem odpojit kabel z konektora RJ45
Nejsem si uplne jistej co znamena "podvihnut", ale ten cuplik musis stlacit ne nadzdvihavat.
1 Příloh-a(y)
Mozno som to zle napisal (vytahoval a vkladal som uz stovky, ak nie tisice konektorov) ale toto sa mi zatial nestalo
Je to trapne, ale dam sem obrazok (ci podvihnut, alebo nadzdvihnut hmm ...)
Příloha 9106
jany+: to je samozřejmě správně
jj slovenstina je pro nas mladsi generace obcas dost zakerna. Bohuzel me nepada jen ze se tam ten caplik zlomil / zapricil. Ja mel vzdy spis opacny problem.
U spatne nacvaklyho IO shieldu mi to obcas taky blbne, pripadne obca je na tom klipu blbej otřep... Rozhodně nejdi první...
Ten kabel uz bol v strasne vela PC a notebookoch, pouzivam ho ak mi niekto donesie PC na preinstalaciu, alebo opravu
Ja ten book asi vratim kamosovy aj s kablom
Jednoducho ho nedokazem vytiahnut, nech robim cokolvek (uz mam znicene prsty :) )
Myslel som ci nebude na to nejaka finta, ale skusam s nim kyvat do prava dolava, hore dole a sucasne ho taham, ale nic nepomaha
imho je v ntb nakrivo nalisovany konektor = kabel sel zasunout s pouzitim trosku vetsi sily nez normalne, stlac packu co normalne mackas a zaroven otacej ve smeru ktery ti bude pripadat "rovnejsi" kolmo na vektor vlozeni konektoru vzhledem k samici za soucasneho lehkeho tahu ven
EDIT: kua, slozitejc sem to napsat fakt nemohl, doufam ze to pomuze :)
EDIT2: nekdy je treba vyvinout celkem velkou silu k uvolneni
Dobre je to napisane, ale ak by som neskusal rozne techniky na vytiahnutie, tak ani tu nepisem. Najprv som vsetko vyskusal co je v mojich moznostiach az potom som napisal
Samozrejme skusal som to tahat do roznych stran a vyvinul som na to aj dost silu, ale bohuzial nepomohlo.
Este napisem, ze ak "NADZDVIHNEM" tu packu a taham, tak konektor zo zapadky samice trocha vystupi (asi 0,3-0,5mm) a dalej nejde (na toto nevyuzivam takmer ziadnu silu). Ak ho potlacim s5, tak zase do samice zapadne.
Normalne uvazujem, ze to poslem na reklamaciu
Kde nepomuze sila, pomuze vetsi sila ... ;D
Zalezi jak moc veris konektoru v notesu, vetsinou jde ten kabl vytrhnout nasilne. Pokud chces bejt opatrnejsi, tak ti nezbude nez to rozstipat (mineno ten na kablu). Optimalni na to je dostatecne pevny maly sroubovak, kterym ten konektor postupne rozlames a pak by mel zbytek vypadnout.
jj samozrejme aj nad tym som uvazoval a to tak, ze najblizsie ako sa da, tak ho kombinackamy stlacim, aby sa roztriestil a potom nejak sroubovakom, alebo nozom to povyberam, ale mam obavu, aby tam nieco (nejake drobecky) potom neostalo a to bude este horsie, lebo by bolo potrebne v NB vymenit cely konektor ...
Nuz tazky mam ja zivot ;D
lol, made my day ;D
ten hajzlik se tam nemuze nikde zaseknout, zkusil jsi sroubovak a zatlacit tu packu co nejvic ke konektoru, co nejvic vevnitr?
Citace:
Původně odeslal
jany+
Stalo sa Vam, ze Ste nemohli vytiahnut sietovy kabel z konektora RJ45 ?
Ten kabel co som zapojil do NB HP pavilion dv6, som mal zapojeny v roznych PC, Notebookoch, switchoch (sietovkach), ale z tohto zazracneho notebooku ho nedokazem vytiahnut, skusal som aj silu (no nie az taku, aby som poskodil NB) skusal som aj nozom ten cuplik podvihnut na max, ale bohuzial nic nepomaha. On ako keby sa tam niekde zasekol.
Konektor (samec) je samozrejme neposkodeny original (ved iny ani neexistuje).
Mam chut to normalne odniest do servisu.
Len chcem vediet ci niekto ma podobnu skusenost, prip. ako to riesil
jj skusal som to nozom (nie skrutkovacom). Skusim to este takym najjemnejsim skrutkovacom co najhlbsie do vnutra konrktora
Kdyz se kouknes na ten konektor, tak asi uvidis, kde pravdepodobne se to mohlo zajebat, ze to nejde vytahnout - tak tam zkus zastourat nozem/sroubovakem, a "odjistit" to :)
Kazdy den (prip. 2-3 krat) ked som isiel okolo notebooka, tak som sa ho pokusal vytiahnut, kyvanim, do roznych stran, nasilnym tahanim, ale az dnes (svina jedna hnusna) povolil a vysiel von
Takze asi to chcelo len trpezlivost a cas ;D
je to jako se zacpou :mweheh:
Koukal si kde je otlacen/na cem drzel?
Mozem odfotit detailne aj samca aj samicu, ja tam fakt nic nevidim, resp. skusim to odfotit a pozriem ci tam nieje nieco vidiet
Mal som podobný problém vo firme na úplne novom NTB Dell Latitude E6410. Nešiel kábel vytiahnúť ani silou, už som práve volal helpdesk aby poslali niekoho od Dellu, ale nakoniec som skúsil ešte jednu vec. Na jednu ruku som si namotal kábel aby sa mi čo najlepšie držal, a do druhej som chytil NTB a zatlačil na ten cuplík na koncovjke RJ45, a naozaj hrubou silou som ten kábel vytrhol. Jednoducho keď je cuplík zatlačený, tak ten kábel musí ísť von, a naozaj sa mi ho takto podarilo dostať von. Odvtedy sa mi na NTB tento problém neopakoval. Takže ako písal Jezevec:
Citace:
Kde nepomuze sila, pomuze vetsi sila ...