Jak prodloužit USB uzkým "hrdlem" ?
Mám takový problém, mám UPS, která by měla udržovat NAS a Router. Jenže UPS je cca 10 metrů od PC (na půdě) a já bych ji chtěl mít k PC připojenou USB kabelem, abych viděl status.
Mám napájený USB rozbočovač, takže si myslím, že bych těch 10 metrů úspěšně natáhl, ale na půdu se dostanu pouze husím krkem, který má cca 25 mm průměr a tím prostě klasický USB neprotáhnu (bez toho, aniž bych do zdi musel udělat obří díru).
USB rozbočovač má vstup na mini USB (to už bych tam možná procpal), jenže zase neexistuje (nebo jsem ji alespoň neobjevil) prodlužka MiniUSB - MiniUSB. Vždycky je na jednom konci klaské USB.
Neměl byste někdo nějaký nápad?
Díky.
Re: Jak prodloužit USB uzkým "hrdlem" ?
PRotahovat budes jen jednu stranu kabelu, ne? Tak proc nestaci kabel s miniUSB na jedne strane?
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Díky, netušil jsem, že něco takového existuje! To bude zřejmě cesta!
Bohužel mi nejde K+
Citace:
PRotahovat budes jen jednu stranu kabelu, ne? Tak proc nestaci kabel s miniUSB na jedne strane?
No, ten rozbočovač bych potřeboval mít na konci. A tak abych měl miniUSB na konci 10m kabelu, potřeboval bych toto:
PC -> USB -> (husí krk) -> USBmini male -> USB mini female - USB mini male -> rozbočovač.
Ať o tom přemýšlím jak chci, tak bych seprodlužce, kde jsou oba konce mini, nevyhnul.
Citace:
Původně odeslal
malli
PC -> USB -> (husí krk) -> USBmini male -> USB mini female - USB mini male -> rozbočovač.
Priznavam, ze nechapu, proc se ma jedna koncovka menit na jinou a zase zpatky (male->female->male) :)
No protože 10m kabel v kuse zřejmě neseženu. Kdybych sehnal 10m USB -> USB mini, asi nemám co řešit. Ale protože potřebuju zřejmě spojit 2 ks drátu, tak abych to na konci mohl pomocí USB mini male strčit do USB rozbočovače, potřebuji právě tu mini prodlužku, abych to protáhl tím husím krkem :-) Vím, že je to kostrbatý, špatně se to vysvětluje.
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Tak jsi lepší, já nic takového nemohl najít. Zkusím tedy sehnat to co popisuju výše a bude po problému :-)
Uz chapu :) Docetl jsem se, ze vice nez 5m kabely musi byt aktivni, jinak odporuji specifikaci USB. To je asi duvod, proc nemuzes sehnat delsi.
Ale jeden 10m je na Dealextreme, podle obrazku by sla ta samice v pohode odpajet, prostrcit kabel a zase pripajet. Vidim tam feritove jadro, ale je blizko USB, tak snad nebude prekazet.
http://www.dealextreme.com/p/usb-2-0...blue-10m-42916
Pripadne drazsi, ale asi mene problemova varianta pres RJ45
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=80187