Konecne rozumny chladic na GTX 560 Ti
GTX 560 Ti je uz delsi dobu na trhu a zatim byly aftermarketove varianty chlazeni nasledujici:
Scythe Setsugen II
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponent...i-grafiku.html
Zahranicni recenze dopadly hure nez tato cesky psana, docela nadavaji na ten slim vetrak a ani vykon nijak nepresvedcil. Cena na trhu cca 1000 Kc
AC Accelero Xtreme PLUS + VR005 (kompatibilita s GTX 560 Ti)
http://pctuning.tyden.cz/hardware/sk...chladi-cokoliv
Vyborny chladic na top modely, ale az moc zbytecne predimenzovany prave na vyssi stredni tridu v podobe GTX 560 Ti. Cena na trhu cca 1400 Kc
A nyni prichazi na trh dalsi chladic od Artic Coolingu, aktualne v podobe Accelera Twin Turbo II
http://pctuning.tyden.cz/component/c...s-tdp-az-160-w
Jsem zvedav na prvni testy, cena take neni nejnizsi, cca 1200 Kc. V nekterych online obchodech uz je v nabidce, ale dostupnost pouze na objednavku. Doufam, ze se rychle objevi nejake prvni recenze a ze bude chladit TISE (o to mi jde predevsim) a efektivne. Vaha celeho chladice je necele kilo, tak se domnivam, ze by to nemelo byt obycejne orezavatko.
Re: Konecne rozumny chladic na GTX 560 Ti
Ten AC Twin Turbo jsem uvazoval na to moje monstrum:)
A koukám i na HD 6790, u které jsem taky nějak myslel, že asi chlaďáky vymřely :-) Pěkná práce, díky za tip! ;-)
Takze prvni postrehy z chladice Scythe Setsugen II na moji grafice Gigabyte GTX 560Ti OC verze. S puvodnim chladicem na max. otackach (2000) 20 min. Furmarku (1600x1200 a max mozne nastaveni) a teploty se ustalily na 83 stupnich. Kdyz jsem otacky stal na 1000, tak se Furmark po peti minutach zasekl, teploty presahly 93 stupnu. Vymenil jsem tedy ten puvodni slim chladic za 12 cm Nexxus (1000 ot.) a pustil Furmark, teploty se dostaly na 86 stupnu a Furmark se zasekl. Skrin mam dobre vetranou (jeden intake 12cm a jeden outtake 12 cm fan, oba 800 otacek, skrin Fractal Design R3 Define). Takze mohu s politovanim konstatovat, ze to neni chladic, ktery by velmi tise uchladil vyssi stredni tridu grafickych karet a vys. Je mi jasne, ze Furmark grafiku pece vic nez hrani her, ale ja chci chladic, ktery projde i timhle testem, abych byl klidny.
Zaver? Nezbyva nez pockat a vyzkouset (az bude v obchodech) Accelero Twin Turbo II, a kdyz ani to nebude schopno ticheho a ucinneho chlazeni, tak budu muset holt koupit Xtreme verzi :(
Zajimavy tema, par mesicu mam doma gtx580 (evga s "ref. chladicem"). Par let jsem nevlastnil zadnou herni grafiku, tak jsem automaticky prikoupil AC Accelero Xtreme PLUS, ze puvodni chladic ihned vymenim. Pak jsem to vyzkousel provizorne bez vymeny a puv. chladic neni na min. otackach vubec slyset (mam odhlucnenou skrin) a chladi dobre. On tedy cely pocitat neni vubec slyset, coz me prekvapilo, asi dobry vyber komponent, doba pokrocila a moje usi zestarly :) Pri zatezi je to samozrejme neco jinyho, ale hraju se sluchatkama a ne moc casto. Accelero namontuju teprve tehdy, az zacne puvodni vetrak zlobit. Na puvodnim chladici se mi zamlouva, ze fouka teply vzduch ze skrine ven, coz zadny z techto tri nesplnuje (v dobre vetranych skrinich tedy asi zadny problem).