-
WinRaR
Ahoj, chtěl jsem si rozbalit zkušební program trial verzi na 30 dní, ale WinRaR mi ohlásil chybu :"Nesouhlasí CRC v Setup.exe. Soubor je poškozen". Je to zvláštní, tak jsem zkusil jen tak stáhnout jiný program, který mám jako originál v pc a stejná chyba. Dle tohoto si již nenainstaluji žádný zapakovaný program.
Zkoušel jsem i 7-zip verzi a stejné.
Ty progeamy byly staženy z oficiálních stránek výrobce software. Pro jistotu jsem zkusil ten samý i ze stahuj.cz a stejný problém.
Věděl by někdo, co se stalo? (nefunguje jak na pc Vista, tak ani n NTB pod W7).
Díky za reakce.
-
Re: WinRaR
Chybna pamet u obou PC? Vir? Chyba pri stahovani?
Dej sem odkaz, odkud to stahujes a nekdo jiny to zkusi a rekne ti, jestli je problem i u nej.
-
zde je odkaz: http://www.sothink.com/product/logo-maker/
Po stažení je hlášena chyba:"Nesouhlasí CRC v Setup.exe. Soubor je poškozen".
Co se týká virů, dělám pravidelný testy - Avast! Profesional (originál placená verze). Nic nikdy nenajde. Ale možný je vše. Nebo doporučte program na otestování pamětí, vyzkouším jej.
Paměti by se museli stát chybnými najednou (a nedávno šly dobře).
Díky
-
Soubor je (dle očekávání) OK, takže ti tam něco mrví data. Jestli ti to dělá na dvou různejch strojích, hledej v tom co maj společný - router, kabel, nějaká wifina, nebo něco podobnýho.
-
Je pravda, že mi to začalo dít až po připojení druhého pc. Tak to mě nenapadlo :-) Jednoduché a geniální. Jak na to může mít vliv rozbočení pc? Data, která se stáhnou na hdd jsou i z něho rozbalována. Vliv routeru na rozbalování dat?
Můžeš mi to popsat?
Díky
-
Pokud ti napr. vadny router obcas zmeni par bytu, tak si toho pri prohlizeni ani nemusis vsimnout, ale CRC soucet u archivu nebude sedet. Pak mas uz vadne stazeny archiv na disku.
-
Díky, tuhle problematiku jsem ještě neznal. Budu se muset zaměřit na prapůvod, tj. router. Někde v nastavení musím najít kolizi.
-
Koukal jsem na podrobnosti síťového připojení na obou pc. Shrnuto:
1. IPv4Adresa IP - NTB vs PC první tři čísla shodná, čvrté rozdílné xxx.xxx.x.2 vs xxx.xxx.x.3
2. IPv4Maska podsítě u obou shodná
3. IPv4Výchozí brána u obou shodná
4. IPv4Server DHCP u obou shodná
5. IPv4Server DNS u obou shodná
Co teď?
Když odpojím přidaný WIFI router (mám to takto: kabelovka - UPC router - kabel do WIFI router - rozbočení do PC a NTB), tak mi zůstane jen ten UPC router, ale budu mít napojen jen jeden PC.
Díky za náměty jak z toho ven.
-
Zkousel jsi to druhe PC odpojit a otestovat stazeni a rozbaleni archivu? Pokud to bude chodit, tak otestovat pripojene jen druhe PC.
-
To nebude v konfiguraci site, to by ti sit nefungovala vubec. Ani si nemyslim, ze by to bylo v siti, protoze pakety maj vlastni crc => kdyby to mrvil router, tak se to postahuje znova. IMO ti to mrvi neco v tom stroji - muze to byt lehce usmazeny CPU, vadna RAMet, poskozeny radic ...
-
Ahoj všem,
zdá se, že problém byl vyřešen. Tímto chci poděkovat všem, kdo se podílel svými názory, radami k tomuto tématu.
Co se týká vad CPU, RAM - nepředpokládal jsem, že by se to stalo na dvou počítačích v jeden okamžik - přesto díky za podmět Jezevci.
Co se týká tématu od zivana - měl pravdu. Byl to router. Odpojil jsem jej, jak radil a zkusil nejprve jeden PC, poté druhý - funguje vše jak má.
Pak jsem si všiml toho, proč tento problém nastal. Byl to můj firewall. Protože mi firewall běhá na pozadí (nedovolí spustit vše a blokuje kernel, system atd. a ve vytváření pravidel je obezřetný). Nechal jsem jej vytvořit si vlastní pravidlo a poté byly povoleny příchozí a odchozí pakety, se kterými pracoval kernel.
Nyní funguje rozbalování dat na obou pc současně.
Každá zkušenost je dobrá. Díky za super a rychlé osdpovědi.