Upgradoval jsem PC, dříve Duron 750 a teď Duron 1.3. Jen se mi nezdá to napětí. 1.81...to je asi moc,.. co? Všude píšou 1.6-1.7V.
Myslel jsem, že pokud by bylo Vcore větší, počítač nenajede. Jenže jede... a dobře. Díky
Printable View
Upgradoval jsem PC, dříve Duron 750 a teď Duron 1.3. Jen se mi nezdá to napětí. 1.81...to je asi moc,.. co? Všude píšou 1.6-1.7V.
Myslel jsem, že pokud by bylo Vcore větší, počítač nenajede. Jenže jede... a dobře. Díky
Duron (jadro Morgan) ma pokud se nemylim default 1.75V...to ze ho mas na 1.81V je veci desky a jeji napetovych regulatoru...ja mam treba taky default 1.75, ale pri tomhle nastaveni jede na 1.72V...a treba moje minula deska MSI K7T turbo pri 1.75V davala 1.81V... ;)Citace:
Původně odeslal Jenda
mam taky morgana (duron 1000mhz), jak napsal tom default je 1.75V, ale ja kdyz jedu na 1133 tak mi staci 1.65V 8) a pri 1200 uz musim mit 1.85V ... chce to vyzkouset na jakejch frekvencich a pri jaky voltazi je to stabilni (to je kus vod kusu)
Default voltage je u vsech Morganu na 1.75. Ale tech 1.81 je v pohode, ja jedu dlouhodobe na 2.07 :o a kratkodobe jsem to zkousel az na 2.17 :-o Sice to chladim vodnikem, ale nemam problem ...
Pokud zrovna nemas chladic ala Titan M5AB (turbina), tak se nemas ceho bat ...
Stvara ti to zdoj a doska
Proc ide na 1.75V default
Mno ak overclockujes tak to mas jedno napetie by si musel zdvyhnut aj tak :wink:
A doska to vie tak ti zobrala tu namahu 8)
mam dojem ze tuhle odchylku dela jen deska(napetovy regulatory), protoze kdyz jsem prechazel z 200W zdroje na 300W zdroj tak pri napeti 1.75 bylo porad 1.81V (na me stare desce MSI K7T Turbo)Citace:
Původně odeslal KOVO
Tuhle odchylku určitě dělá deska a regulátory - ovšem pozor, je taky potřeba vědět, čím to napětí měřit. Asi nejlepší je SpeedFan - ten to změří přesně. Zajímavost - všichni píšete, že vám MSI Turbo dává víc - mě dává míň, místo 1,70V mám 1,69V.