Byl by nekdo z Prahy ochoten zapujcit na den kalibracni sondu?
Printable View
Byl by nekdo z Prahy ochoten zapujcit na den kalibracni sondu?
Zkus kontaktovat usera "morallese":
http://4um.overclocking.cz/member.php?u=4172
Co si pamatuju, tak tu kdysi nabízel kalibrační sondu i se svojí maličkostí :-) akorát tu už skoro měsíc nebyl... no však uvidíš.
zdar. sondu uz nemam. kdyby se stav zmenil, dam vedet
Sem se asi zeptal ve spatny sekci, copak nikdo ze zdejsich fotografu si nekalibroval monitor?
Já jsem taky případný zájemce.
A zkoušeli jste toto? http://www.dataline.cz/servis/cenik-praci
Já ne, cenově to pro mě není zajímavé. Za tisíc korun + doprava to není úplně málo, proto se ptáme tu na fóru, jestli tu někdo neposkytne bratrskou OC pomoc, která tu vždy fungovala docela dobře :)
Asi tak no, kdybych se tim zivil, tak nereknu, ale takle fakt ne. Koukam, ze ty levny sondy sou asi tak od 3k (z druhy ruky sem nasel i za 2,5k), takze po par kalibracich by se to zaplatilo, ale kdyz bych to delal 1 za rok na 1 monitoru, tak moc ne...
Zdravim, mohu zapujcit sondu co byla dodavana k LCD Samsung XL 20
P. Janich
Co je znacku ta sonda? Je k ni dodavany i kalibracni SW?
Byl bys ochoten to zapujcit treba na den ci dva, ze bych si to nekde v praze vyzvedl, jak se ti to hodi, slozil treba nakou zalohu a zas za 2 dny vratil? Kdyztak pres SZ...
X-Eye One 2, jsem ve frontě, více SZ.
Jo ta by mela byt celkem dobra. Ja na to nespecham, uz sme to resili po sz.
Pokud potřebujete sondu, doporučoval bych ji koupit, nikdy to nebylo snazší. Mrkněte se na ebay, plně vybavený Spyder3 Elite je teď v doprodeji k mání kolem 100 eur nový a použitý o dost míň, případně na doma imho zcela dostatečný Spyder4 Pro za trochu víc.
jan555: Spyder3 Elite ale nedává moc dobré výsledky a nebude to asi ten nejlepší kup. To raději starší funkční DTP94, tou se nedá nic pokazit ;).
To říká kdo, resp. v porovnání s čím nedává dobré výsledky?
To říkám já, protože jsem se už s touhle soundou dělal hodně monitorů různých typů a značek a nikdy nebyl výsledek uspokojivý. Je možné, že máme jen hodně špatný kus, ale co jsem pročítal fóra, tak nikdo tuhle sondu moc nechválí. Stará DTP94 v kombinaci s http://dispcalgui.hoech.net podává mnohem lepší výsledky a to jak na monitorech tak projektorech. Pokud má být ale všechno pěkně růžové, tak potom jedině Spyder3.
Zajímavé, pamatuji na nadávání a problémy u prvního Spydera, možná i u dvojky, ale o tomhle nic nevím. Já můžu srovnat jen s i1d2 a proti té je v mojí praxi Spyder3 bez diskuze lepší a mimo jiné umí wide-gamut. Nicméně pokud je řeč o "růžové", tak se předpokládám bavíme o vadné sondě a to mě nepřekvapí u žádné značky :( .
Pokud se jedná opravdu o vadu sondy, tak je to celkem častá vada. Spyder 3 už nemá mou důvěru a je bohužel dlouho po záruce. Pro mě to znamená, že nemá cenu problém dál řešit.
To dost možná je, když si dáš ten samý dotaz třeba na x-rite, dopadne to ještě hůř... Ale souhlas, tohle nemusím řešit a už jsme to viděli asi všichni. Když si vzpomenu, jak jsme porovnávali 4 kusy i1d2 a jeden byl ok, dva růžové a jeden zelený, tak jsem ztratil veškeré iluze. Takže hodně štěstí dalším k dobrým kusům, hlavně dá se to reklamovat (já teda trefil i i1 i Spydera dobré :) ).