srovnání výkonu GeForce 6800GS, 8500GT a HD 2600 PRO
Ahoj všem,
potřebuji poradit ohledně výkonu následujících karet:
Inno3D GeForce PCX6800GS, 256MB
Asus EN8500GT Silent, 256MB
Sapphire HD 2600 PRO, 512MB
Našel jsem rozdíly ohledně DX9, DX10 atd. Ale celkově tápu v tom, která karta je tom nejlépe co se týče celkového výkonu a použitelnosti. Zřejmě na tom je nejlépe HD 2600, ale raději se ptám.
Re: srovnání výkonu GeForce 6800GS, 8500GT a HD 2600 PRO
Co znamená "celkový výkon a použitelnost", co si pod tím představuješ?
Co se týče herního výkonu, tak všechno to jsou starší šunky, tudíž herní výkon bych moc neřešil. Rozdíly budou IMHO jednak v ovladačích (zde jsem nVidia positive :-)) a jednak v přehrávání videa (to bych vzal tu nejnovější = technologicky nejvyspělejší). Ale to jsou věci, které si můžeš lehce dohledat na webu ;-) možná má některá z karet nějaký svůj neduh, nevím...
Nvidie už delší dobu nesleduju, ale HD2600 je i v dnešní době v pohodě použitelná (AERO, hd filmy,...), jen na nový hry už samo výkonem nestačí.
2600Pro jsem ještě někdy v září nebo tak používal, takže mi přišla celkem v cajku. Jak píše Peca - Aero, "fujhádé" atd. zvládá v klidu. Na hry samo slabší, ale nějaký ty CoD a podobný si na ni v low resu střihneš taky...
Pokud starší šunku, a neškudlíš každýho stováčka, tak bych šel spíš do 8800GT, ta se dá dnes už sehnat za velmi rozumnej peníz...
Ale záleží co na tom chceš vyvádět, na filmy a widle ti 2600Pro stačí v pohodě ;-)
Peco a Davide, díky za odpovědi. Použití bude takové jak píšete - win, filmy atd. Ty karty se mi sešly, tak vybírám, kterou osadím a které vyhodím ;)