-
TCPDF error
Nejsem žádný odborník v PHP, mohl by mi prosím někdo znalý osvětlit alespoň přibližně co může znamenat následující chybová hláška:
Fatal error: Maximum execution time of 10 seconds exceeded in /home/uzijsislevu.cz/uzijsislevu.cz/administrator/components/com_ccvaom/assets/tcpdf/tcpdf.php on line 7927
Nedá se vstoupit do administrace stránky postavené na joomle uzijsislevu.cz
Díky předem za jakoukoli poznámku....
-
Re: TCPDF error
Nejsem odbornik, ale na web serveru jsou nastavene limity aby jeden klient nezahltil sam cely server. Proto napr tady je nastavene, ze spusteny php skript muze bezet maximalne 10s. Pokud bezi dele, tak je zastaven a posle to tuto hlasku.
Jsou tedy 2 moznosti. Ve skriptu je chyba (nekde zacykli a nebo provadi neco nepatricneho co trva dlouho) a nebo je nedostatecny vykon serveru.
-
Max execution time 10s je vážně dost málo na každý slušnější CMS - takové minimum je 30s.
(Je to v nastavení PHP.ini na serveru, jedná se o omezení délky trvání skriptu)
Jen je zvláštní to, co tam dělá TCPDF - je to knihovna na generování PDF a to opravdu vždy dost dlouho trvá. Moc nechápu ale její zapojení v té komponentě ccvaom, nebo alespoň proč se to volá, když se ti zobrazuje stránka?
-
ccVAOM je komponenta která na základě objednávky vytvořené zákazníkem ve virtuamart vytvoří fakturu - vše šlapalo na manuálně ok ale v okamžiku kdy jsem zapnul automatické generování faktur už nešlo do systému vstoupit..
edit ty faktury dělá v PDF...
edit2: proč se volá TCPDF při náběhu administrace a stránky nechápu také..
-
Ještě dotaz, když změní v PHP.ini oněch 10s třeba na 100s může to teoreticky pomoci?
-
-
Tak všem děkuji vyřešilo se to změnou na serveru z 10s na 30s.
Všem K+ a díky.
EDIT: NeMeM9aA tobě K+ zatím udělit nemůžu tak až to půjde máš ji u mne :-)