Re: Licence Microsoft Office
a) myslis ze tam je neco jako mesicni demo ?
b) OEM se na koncaka nevztahuje, jinak samo koupit muzes kdekoli
c) U widli urcite (7 - ale jsou tam lehke rozdili proti cesky verzi), ale u office se obavam ze nikoliv, ze tam si musis koupit ceskou verzi, maximalne by tam mozna slo doimplantovat cesky slovniky, tusim sem to tu s nekym resil, ale uz si napamatuju jestli to dopadlo.
u office 2010 existují language packy, které je ovšem nutné si zakoupit, a levný rozhodně nejsou (27€ pro češtinu)... http://office.microsoft.com/en-us/language/ , takže bych koupil český, co jsem pochopil, tak tam mají zadarmo právě změnu tooltipů, buttonů (ale chtělo by to někde aspon odzkoušet co všechno to změní...) // na stejný stránce po vybrání jazyka.
jinak změna jazyka byla u W7 myslím taky jen u ultimate zdarma, u profi to šlo myslím za nějaký poplatek či tak nějak... (ale už jsem to delší dobu neřešil, takže fakticky netuším a školní licence v ENG mi bohatě stačí...).
Jezevec:
jo, bude tam demo, tak jsem nevěděl jestli na to lze aplikovat OEM klič nebo ne (aby pak nepříšla kontrola a řekla mi že mám OEM licenci v rozporu s podmínkama třeba
Já chci Business verzi, ta stojí na eBay EN cca 200 USD+clo+proofing tools tedy asi 4000 bez DPH, v ČR stojí 5500 bez DPH česká. Tak nevím, jestli do toho jít, zatím co mám zkušenost že proofing tools fachaj OK (teď je mám český na office 2003 EN), tak se trošku bojím té změny menu z ČJ na EN.
OEM normalka jde a je to uplne v poradku (bude svazano z pocitacem...)
Super, takže můžu vzít http://www.alza.cz/oem-microsoft-off...cz-d184109.htm a být v klidu? Doufám že mi to teda prodají, když u nich neberu PC... Mám pocit že u WIN to dřív nešlo.
ted jde akorat o to, ze na booku z juesej urcite nebude predinstalovana CZ verze officu...., a to co si ty kupujes v alze (ale i jidne samozrejme) je pouze licence, bez medii, tedy bude nutne tu predinstalovanou odinstalovat a nainstalovat cz z medii OEM partneru :)
EDIT: nebo mam pocit, ze si tu instalacku ted uz snad muzes u MS na webu sosnout....
EDIT2: melo by to byt vse u te officky co koupis napsane, (linky atd...)