Hromadný preklad IP adries
Mám takýto problém. Potrebujem hromadne preložiť viac ako tisíc IP adries a zároveň potrebujem zistiť aj ich krajinu pôvodu a najlepšie mať vásledok v nejakom CSV súbore alebo v Excel tabuľke. Na webe sú desiatky nástrojov, ale väčšina umožňuje iba preklad po jednej IP adrese, čo je pri takomto množstve nepoužiteľné. Máte nejaký návrh na eleganté riešenie bez potreby programovania a písania si vlastného skriptu? Vďaka.
Re: Hromadný preklad IP adries
cat soubor-s-adresama.txt | xargs -n1 host > soubor s prekladem.txt
a na krajinu puvodu totez ale s geoip ...
host je naprd, ten ti da akorat reverz; whois je naprd, po patym lookupu si mysli, ze ses robot a posilaj te do riti. Leda tam dat nakej sleep a nechat bezet pres noc ;D
No, ono lepší údaj ako reverzný záznam aj tak nezískam, takže ten host je pre mňa ok. Už som to pustil, z cca. 1154 záznamov som dostal 1168 riadkov, takže ešte si budem musieť odfiltrovať chybové hlášky z toho, aby to sedelo. Čo budem hlavne potrebovať je ale krajina, žiaľ geoip nemám nainštalovaný a pri inštalácií mi Python hádže chybovú hlášku. Takźe toto ešte musím doriešiť, ale každopádne ďakujem za nakopnutie.
Pokud vim, tak snad kazdej registrator poskytuje neco jako "country: CZ" (v pripade RIPE), ale pokud staci host, tak mas po problemech :)
popripade primitivni perl/python/php/whatever script to zvladne stejne dobre ...