7 Příloh-a(y)
Seknutí NB GX701 - na obraze se objeví čtvereček (viz FOTO)
Ahoj.
Chtěl bych Vás poprosit o radu, co může způsobovat problém sekání mého NB. Mám jej 2 a půl roku a tento problém se vyskytl těsně před koncem záruky.
Vada se projevuje tak, že občas, není to pravidlo, se notebook z ničeho nic sekne, třeba už jen chvíli po spuštění. A toto se stane třeba během 2 hodin třeba několikrát. Jsou ale dny, kdy NB jede úplně v pořádku, týden, 14 je v pohodě a pak zase třeba začne zlobit 2, 3 dny - kdy se mi denně sekne tak 3x.
Nikdy se mi snad ani nestalo, kdyby se mi sekl při nějaké hře (možná 1x). Spíš ale vždy v práci ve Win7 (prohlížení fotek, surfování, někdy neudělám vůbec nic, jen notebook zapnu, příjdu k němu po 5min a je seklý).
Jak jsem psal, začalo to zlobit chvíli před koncem záruky, proto jsem ji využil (vyměnili mi chlazení u cpu a vyměnili mi i grafiku). NB se zdál být v pořádku, ale asi tak po měsíci, těsně po záruce, se problém objevil znovu.
Udělal jsem i několik fotek, jak to třeba vypadá po seknutí (není to pravidlo), ale tak na 80% vždy uvidím ČTVEREČEK!
Jinak systém jsem již přeinstaloval, zkoušel jsem krom Win7 64bit, tak i XP 32-bit - problém se ale opakoval.
Při seknutí nereaguje nic, musím vypnout a zapnout.
Můžete mi poradit, čím by to mohlo být, a kolik by stála taková oprava?
7x FOTO: Příloha 9005 Příloha 9003 Příloha 9006 Příloha 9008 Příloha 9009 Příloha 9004 Příloha 9007
Re: Seknutí NB GX701 - na obraze se objeví čtvereček (viz FOTO)
půl roku téměř uteklo....a s notebookem mám stále problémy....problém neustál, řekl bych, že někdy se mi sekne i vícekrát za den než kdysi.
Nevíte, kde by se dala sehnat základní deska do tohoto notebooku??? Mám silné podezření, že je hlavní problém v ní.
Nevím, spíš bych to tipoval na grafiku - zkus se na aukru mrknout po nějaké úplně lowend grafice do MXM slotu a hodit ji do ntb místo této 9600M GT. Mimo jiné to vyjde podstatně levněji, než shánět desku (ebay) za bůhvíjakou cenu...
grafiku mi právě měnili těsně před koncem záruky.....a byl to také důvod proč jsem notebook dával do servisu, tam mi grafiku vyměnili a vyčistili chladič od cpu, ale problém na chvíli zmizel....14 dní... (mezitím skončila záruka) a ta chyba mrznutí, zčernání obrazovky se objevila znovu.
On to muze byt i problem s chipsetem. Na HP byl velmi znamy problem s BGA pouzdry, kdy po case se odparila vrstva cinu a delalo to neco podobneho.
http://www.ntbook.cz/index.php?pageI...c6120-zamrzani