Zabezpečení klávesových zkratek na XP
Zdar, zkouším vyrobit něco jako kiosek na "ekspíčkách", ale zatím se mi nepodařilo vyřešit zákaz klávesových zkratek. Když může každý udělat alt+F4, tak je kiosek nanic...
Myslel jsem, že na to bude stačit jeden z mnoha šikovných prográmků, zkusil jsem HotkeyP, ale vůbec nedělá, to co má. Nastavil jsem si globální zákaz zkratek po startu a potom speciální zkratku na odemčení. Jenže to nic nedělá a zkratky fungujou...
Máte někdo řešení?
Díky
Honza
1 Příloh-a(y)
Re: Zabezpečení klávesových zkratek na XP
Tusim, ze sveho casu jsem experimentoval s registry primo ve Windows. Je tam snad klic pojmenovany "NoWinKey", mam pocit, ze to lze ridit i politikou (Group policy). Pokud bych tedy uvazoval kiosek, urcite bych se zabyval konfiguraci pocitace, coz je vetev HKEY_LOCAL_MACHINE.
Co se tyce Alt+F4, tak to je specificke pro kazdou aplikaci, tam je to nutne resit nejak externe na pozadi, neco, co ti to bude "odchytavat" (skript, program, apod.).
S dovolenim pripojuju narychlo spichnuty skript, ktery ALT+F4 blokuje. Uplne idealni to asi nebude, ale psal jsem to pulkou oka :) Po spusteni je to mozne vypnout jen pomoci taskmanageru.Příloha 8991
Ctrl+Alt+Del bych asi resil tim, ze zakazu taskmgr (opet se da pomoci politiky), prijde mi to jako nejjednodussi reseni. Pokud ti jde tedy predevsim o to, aby si ho timto zpusobem nemohli zapnout.
Re: Zabezpečení klávesových zkratek na XP
Patrne by se dal pouzit i tento programek, klavesy odchytavat umi a nastavit ho jako windows shell + nejake hratky s pravama
Ja ho pouzivam pro mediacenter spolu s XBMC a PS3 Remote.
http://www.eventghost.org/