IP kamera na sledování okolí domu?
Rád bych si pořídil 2 - 3 IP kamery na sledování okolí domu.
Co se týče úložiště, mám Synology DS211j, které by to mělo zvládnout.
Moje požadavky:
- snímání okolí rodinného domu v rozumné kvalitě (rozpoznání osob na cca 10 - 15 m; právních důsledků jsem si vědom) a ukládání dat na cca týden
- rozumné rozlišení, abych nemusel dumat, jestli tři metry od kamery je případný zloděj nebo kamion
- použitelné snímání v noci (cca 10 - 15 m) ???
- připojení přes kabel, nemusí umět wifi a napájení může být jen ze sítě, nemusí být napájena přes LAN
Nemám ale s kamerami tohoto typu žádné zkušenosti, na netu jsem našel např. toto:
http://wifi.aspa.cz/airlive-aircam-o...-ip66-z102420/
Kamerá má snímat v noci do 25 metrů... obávám se, že s těmi deseti diodami to bude mít ke kvalitnímu nočnímu záznamu dost daleko.
Proto bych se chtěl zeptat, jestli někdo máte zkušenosti s takovým zařízením, případně ho používáte v domácím prostředí, dejte mi nějaký tip, případně na co si dát při výběru pozor apod.
Díky.
Re: IP kamera na sledování okolí domu?
Zrovna jsem ted neco podobneho resil u svagra na baraku, pouze s tim rozdilem, ze kamery ma indoorovy - jednu za oknem v kvetinaci:) a druhou jsme oblepili paskou proti vlhkosti a dali pod strechu na stit. Premysleli jsme taktez o nejake "nocni", ale nakonec se to veresilo IMHO nejlip a asi i nejlevneji a to tak,ze se pobliz kamery namontovala normalni halogenka s cidlem na pohyb, takze kdyz se v noci venku neco mihne, tak se osvetli na cca. pul minuty celej prostor pred vchodem, cca. 16m2. Loznici maji na druhe strane baraku, takze je to nijak nerusi.
No, z té halogenky moc nadšený nejsem, i když už mě to taky napadlo.
A jaké kamery jste použili?
Ještě jedna věc. Ze zkušenosti od známých, kde došlo k vykradení domu, vypnuli zloději kompletně elektřinu, než tam vlezli. Řešili jste nějak UPS?
Jedna kamera pod tim stitem je Edimax IC-3010Wg a druha vnitrni je taky Edimax IC-1510Wg. Ta "stitova" je napajena "z pudy", kde je i PC s Celeronem430 pro stream a ukladani videa + napajeni Wifi,vse pres jednu zasuvku/rozdvojku. Tohle vsechno bude zalohovany UPSkou (spotreba toho vseho je odhadem prumerne tak 50-70W), ktera bude primo na pude, prave z toho duvodu, ktery jsi napsal - i kdyz nejsem zlodej, tak bych i ja jako prvni vypnul celej barak nez bych nekam vlezl:)
A nemohl bys poslat pár fotek z těch kamer? Abych si udělal představu o kvalitě obrazu? Díky.
Pokusim se, ale nestihnu to asi driv jak v pondeli, jelikoz ted aktualne prebyvam jinde.
V pohodě, zas tak to nehoří... Díky moc.
Mrkni sem. Na rozšíření obzoru :-)