Linux pro obstarožní notebook
Zdravím,
koupil jsem si obstarožní notebook na hraní (IBM x20, P3 600MHz, 128 MB RAM, 20GB HDD, 4MB grafika) a chtěl bych tam nainstalovat Linux. Byly mi doporučeny Lubuntu a Puppy Linux. Lubuntu mi blbne, neběhá korektně, zamrzává, puppy linux běha, ale je na můj vkus dost okleštěný. PoraĎte mi porosím co tam nainstalovat, byť něco staršího. Chtěl bych ho používat na programování (c++).
Díky
Re: Linux pro obstarožní notebook
no sice je to stara sunka, ale ja bych si stahnul mini.iso od ubuntu a nainstaloval jenom to co potrebujes... sice EEE je vykonejsi, ale nemuzu si stezovat, nejdyl na tom bootje postmessage z biosu a pak si jeste kousek usekne kernel. v GUI jsem hned a mam ihned response.
128MB je malo pameti. Zbytek by problem nebyl, ale s timto ti Xka slusne nepobezi. Respektive Xka na tom pobezi jeste slusne, ale zadny prohlizec na tom nijak seriozne pouzivat nepujde.
Jinak je celkem jedno jakou distribuci budes pouzivat, akorat si ji budes muset priohnout k obrazu svemu (ubuntu aspol). A nebo naopak vybudovat k obrazu svemu (debian, gentoo).
Pokud si s tim chces hrat tak bych doporucil debian a pouzivat to primarne v konsoli. Pokud X tak bych doporucil xfce ci fluxbox a velmi pozorne volit pouzivane aplikace.
Debian a XFCE nebo LXDE by byla jasna volba.
ja mam ubuntu + LXDE... jenom ne zadne lubuntu a spol. mini.iso a z toho nainstalovano co potrebuju... ted jsem dokonce musel doinstalovat applet na baterku... nejak neprisel sam :)