Vyber nahradnej dosky za Asus P5KPL-AM IN/ROEM/SI.
Ahoj, potrebujem pomoct pri vybere nahradnej dosky : povodnu dosku Asus P5KPL-AM IN/ROEM/SI potrebujem nahradit doskou ktora bude mat slot pre kartu PCIex16, aspom 2 sloty PCIex1 a tiez aspom 2 sloty PCI, bez internej grafiky a aby tam pasoval procesor Intel Core 2 Duo E7400, 2x 2.80GHz, boxed (BX80571E7400) a pamat Kingston ValueRAM DIMM 2GB PC2-5300U CL5 (DDR2-667) (KVR667D2N5/2G), disk mam SATA2 + PATA - mam tip na dosku Asus ASUS P5KPL SE, konkretne : http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=7x8IbK8Vs2QULDCh
alebo mozete poradit aj nieco vhodnejsie, alebo ak by existovalo nieco so vstupom HDMI - potrebujem to len na multimedia. Dakujem za vase tipy.
Re: Vyber nahradnej dosky za Asus P5KPL-AM IN/ROEM/SI.
Čo tak niečo modernejšie? Pozri si dosky rady Asus P5Q s chipsetsom P45: http://www.asus.com/ProductGroup2.as...yCKlQ4oSEtSu5m
Citace:
Původně odeslal
e1
Dik za tip, problem je v tom, ze neviem na co si dat pozor pretoze sa v danej problematike nevyznam a tak nieco prehliadnem, alebo kupim dosku ktora ma spatne referencie. Nepotrebujem dosku na na hry alebo OC - len vyhradne na multimedia. Dakujem za pochopenie
V tvojom prípade netreba sledovať nič extra, len tú podporu 667MHz DDR2 pamätí, a správny počet potrebných slotov a portov (PATA). Ten tvoj procák by mala podporovať každá modernejšia doska s LGA775. Výhodou P45-ky je že tam môžeš časom vraziť aj nejaké moderneiše (LGA775) štvorjadro. Inak doporučoval by som ti teraz zobrať P5Q3 sériu a hneď aj pamäte vymeniť. Aktuálne je cena DDR3 nižšia ako DDR2, takže by ťa to malo výjsť s minimálnym doplatkom a potom v budúcnosti ak budeš chcieť kupovať niečo s novším socketom, tak RAMky už budeš mať. Inak je predpoklad že kvôli katastrofe v Japonsku pôjde cena DDR3 hore, alebo bude dlhšiu dobu stagnovať.
Doporucovana doska Asus P5Q3 ma priblizne dvojnasobnu cenu oproti doske ASUS P5KPL SE, G31 ktoru som uviedol ako alternativu a pamate DD3 na multimedia asi tiez moc vykonu nepridaju, respektive sa mi nezda, ze by to bol az taky rozdiel. Grafiku mam Sapphire Ultimate Radeon HD 4670, 512MB GDDR3 a jedna sa mi hlavne o jej pasivne chladenie a vystup HDMI. Je nieco na doske ASUS P5KPL SE, G31 nevhodne na pouzitie pre multimedia a na pouzitie s uvedenymi komponentami?
P5Q3 som doporučoval kvôli DDR3 a prípadnému upgradeu v budúcnosti (napr. mne by 2GB RAM nestačilo už ani teraz), ale môžeš zobrať aj variantu s DDR2, na stránke Asusu je tých dosiek s P45 viac než dosť. Čo sa týka G31, tak to je starší chipset, radič má ICH7 oproti ICH10, a má menej SATA portov. Samozrejme fungovať to bude, ale je to cca. také ako kupovať novú Octaviu prvej generácie s 1.4-kou. Uskromníš sa, ale aj ušetríš. Rozhodnutie je na tebe. :)
Dik za dobre rady no asi pojdem do tej ASUS P5KPL SE, len neviem ci ta itegrovana zvukovka ViaKT je vhodna na moje ucely a ci s nou niesu nejake problemy s ovladacmi a podobne.