Přejmenování v Total commander
Ahoj, nedávno mi přestalo fungovat přejmenování v Total commanderu, z ničeho nic - teda tak to alespoň vnímám.
Jak se to projevuje je - zmáčknu F2, jméno souboru zmodrá jako obvykle, upravím pojmenování a chci to potvrdit entrem a nic se neděje. Vypadá to, jakoby enter v tuto chvíli nefungoval, přitom samozřejmě jinak funguje. Tuší někdo, kde by mohl být problém?
Díky
Re: Přejmenování v Total commander
Co mas za system? Win7/Vista? Zkus to spustit jako administrator (pres rightclick) -tedy pokud mas zaply UAC.
F2? To vůbec neznám. Přejmenovávám přes F6. :)
Pravdu dis,
ted jsem to zkusil a F2 mi prijde, ze dela jen refresh aktualniho okna v TC (verze 7.50), na rozdil od Pruzkumnika, kde F2 opravdu slouzi k prejmenovavani. Je ale mozny, ze ma nejakou starsi napr. v5 kde to mohlo mit i tuto fci, coz se mi obcas pri novych verzich TC stalo (puvodne pouzivana klavesa/zkratka bud nejela anebo delala neco jinyho nez ve stare verzi)
Aha, potvrzuji - TC 7.55a, F2 asi dělá refresh (obsah okna jen mírně problikne,nic jiného se nestane).
Nakouknutím do nastavení jsem nikde žádnou F2 option neviděl...
To jsou zase vynalezy, F2 bylo odjakziva rename, F6 move.
Já mám F2 nastavený na přejmenování, ale to je jedno. Nefunguje ani když zkusím přejmenovat přes příkaz nebo pravé tl. myši. Mám TC 6.51 a Windows XP a SP3. UAC nevím co je, ale za normálních okolností mohu běžně instalovat, mazat a nikdo se mě na nic neptá.
No, tak ci onak je mozna si na tu F2 prejmenovani normalne nastavit pomoci Redefine Hotkeys.
Konfigurace - Moznosti - Ruzne - Zkratka : F2 (vybrat v roletkovem menu) - Prikaz : cm_RenameOnly.
V pripade Vist / 7 doporucuji spustit Total Commander jako spravce (pokud mas zaple UAC), protoze se mi zda, ze jinak si toto nastaveni neulozi (neco podobneho jako 7Zip a asociace, tam to dela to same).
Citace:
Původně odeslal
Staňour
Já mám F2 nastavený na přejmenování, ale to je jedno. Nefunguje ani když zkusím přejmenovat přes příkaz nebo pravé tl. myši. Mám TC 6.51 a Windows XP a SP3. UAC nevím co je, ale za normálních okolností mohu běžně instalovat, mazat a nikdo se mě na nic neptá.
Ještě můžeš přejmenovávat starým dobrým dvojklikem s meziplynem na název toho, co chceš přejmenovat ;-)
Citace:
Původně odeslal
HollyG
V Salamanderu funguje F2. Ja zvykly na SHIFT+F6 z TCMD jsem na zacatku proklinal vsechny svate :D
Citace:
Původně odeslal
HollyG
Tak jsi asi nezažil doby DOSu a tehdejších Commanderů :)
Citace:
Původně odeslal
Geeker
V Salamanderu funguje F2. Ja zvykly na SHIFT+F6 z TCMD jsem na zacatku proklinal vsechny svate :D
Presne tak SHIFT+F6, nic jineho neznam :-)
Taky jsem aktualizoval slovnik sprostych slov nez jsem si to osvojil :-)
Citace:
Původně odeslal
Marty
Tak jsi asi nezažil doby DOSu a tehdejších Commanderů :)
Mozna to mel muj oblibeny HH manager jinak, nebo uz mam slabou pamet :)