LAN a Wifi nasdílení Express karty
Notebook s Win XP je připojen přes LAN do sítě odkud bere data+Internet. V notebooku je i Express karta s modemem. Tu Express kartu chci nasdílet pře Wifi co je v notebooku. Tudíž potřebuji:
Notebook si bral veškerá data přes LAN a zařízení připojená přes Wifi pouze Internet z té Express karty.
Když se připojím Express kartou s modemem změní se výchozí brána a přestane jít LAN.
Jde to nějak nastavit, je to vůbec reálné?
Re: LAN a Wifi nasdílení Express karty
Urcite to jde udelat, a jsem si na 99% jistej, ze na windows to udelat nejde ;D
Mělo by to jít udělat i na widlích, ale pochybuju že to půjde nějak naklikat, bude to vyžadovat laborování s příkazovou řádkou.
Tak naklikat to nepujde urcite, ale nevim jestli widle umi nejakou routovaci politiku - pro vse z localhostu je default gw v siti, pro vse ostatni na wifi + forwarduje.
Myslel jsem že by to šlo přes routování ( příkaz: route ) něco podobného:
Kód:
http://www.it-bloguje.cz/windows-xp/windows-xp-vista-7-jako-sitovy-router.html
Tim prave nastavis default routu, ale ty potrebujes odlisit provoz lokalni a LAN, pokud jsem to dobre pochopil, a to se dela routovaci politikou, kterou pochybuju ze widle XP umi
Aha a není na to nějaký program (utilita) ?
Je, iproute2 ;D Rikam, jestli tenhle setup windows nejakou nahodou umi, tak ja nemam nejmensi tuseni jak.
Pokud opravdu chces takovouhle divocinu na notebooku vyrabet, tak jedno nebo druhe dat do virtualu (spise tu LAN, PCIe do virtualu nevim nevim).
Nativne na klientskych Windows pochybuji.