Windows GGK - legalizační sada, nákup přes eshop MS
Loni jsem byl obdarován malým noťáskem, leč nebyl k němu přibalen operační systém.
Po fázi rozhodování jsem nainstaloval Windows 7 Home Premium a čekal, až vyprší poslední prodloužená lhůta na aktivaci pomocí obligátního slmgr /rearm.
I tak se stalo a já řešil, kde to koupit, aby mě to vyšlo přiměřeně levně a bylo to legální. OEM nepřišlo z legálních důvodů vhod, FPP zase příliš drahé, GGK se už na našich shopech nesežene. Co teď?
Windows samotné mi nabízely koupit product key online. Super! Jdu do toho. Za cenu 79 EUR + Irské DPH 21% to je o pár korun dražší než OEMka.
V aktivačním průvodci ve Win jsem tedy klikl na "zakoupit product key online" a byl jsem přesměrován na stránku, kde jsem byl přinucen Microsoftu dobrovolně vydat většinu svých osobních údajů, počínaje kontaktní adresou, fakturační adresou, telefonem a tuším i datem narození. Dále jsem vyplnil do běžně zabezpečené stránky na webu MS údaje ke své kreditce - kompletní a čekal.
Zprvu se nic nedělo, zobrazil se mi jen report se zadanou objednávkou a ani na kartě žádná blokace.
Vysvětlilo se to v noci z neděle na pondělí: Microsoft o víkendu nepracuje a online zakoupení product key není tak online, jak by si člověk představoval. Stručně - objednáno 13.3. (neděle) dopoledne, mailem dorazil odkaz na product key 14.3. (pondělí) brzy ráno. Poštou by mi ještě mělo přijít instalační médium, pak poreferuji.
Takže Microsoftu uděluji 5 z 10 bodů. Mínusy jsou za:
-3 za "online" nákup
-2 za problémy s otevíráním stránky (to jsem zamlčel; zkoušel jsem to objednat v sobotu, ale stránka se nezobrazovala)
Snad to někomu pomůže :)
Re: Windows GGK - legalizační sada, nákup přes eshop MS
jen pro tve info, z legalnich duvodu nebylo vhodne ani provozovat to bez aktivace ;-)
jinak dobrej objev :)
Re: Windows GGK - legalizační sada, nákup přes eshop MS
Neviem kde si hľadal GGK, ale ja som kupoval minulý mesiac GGK a no problem.
Našiel som dokonca niekoľko e-shopov, kde mali aj slovenský GGK, tak som vybral ten s najnižšou cenou.
Majú ju aj napríklad v Alze: http://www.alza.sk/microsoft-windows...gk-d227631.htm