Upgrade - doporuceni CPU, MB a RAM
Stara sestava je nasledujici:
CPU - AMD Athlon 64, 3000+
MB - Abit AN8 32X
RAM - 2x 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
GK - 2x NVIDIA GeForce 8800 GT (512 MB)
HDD - ST350032
ODD - LITE-ON DVDRW LH-20A1S
PSU - XILENCE XP750
Predpokladam, ze GK a PSU jeste poslouzi, takze potrebuji doporucit:
CPU - Core i5 nebo i7
MB - spolehliva deska s podporou SLI
RAM - aspon 4GB
Taktovat se nebude. Cenovy strop jsem nedostal, ale samozrejme cim levneji, tim lepe.
Re: Upgrade - doporuceni CPU, MB a RAM
Využil bych momentálně příznivých cen a ramky vzal 8GB.
pridavam se k ramce, me se tu nejak nahodou seslo v kompu 6gb a mene uz bych rozhodne nechtel a musim rict ze problem ji vyuzit nemam, naopak uvazuji o rozsireni na 8gb (jinak mam win 7)
Panove diky za snahu, ale ja spis cekam konkretni tipy, jako treba ktery i5 nebo i7 ma nejlepsi pomer cena/vykon, ktera deska je stabilni a spolehliva, nepotrebuje moc laborovani v biosu, a podporuje SLI rezim. ;)
ASUS P8P67 PRO, i5 2500K
resp. staci se podivat na nejaky podpisy lidi z vlaken o sandy bridge na xtremesystems.....
Citace:
Původně odeslal
paik
ASUS P8P67 PRO, i5 2500K
resp. staci se podivat na nejaky podpisy lidi z vlaken o sandy bridge na xtremesystems.....
souhlasim, snad jen pokud opravdu nebudes taktovat tak ti staci samozrejme i CPU se zamcenym multiplikatorem (tj oznaceni bez "K")
proc se nezbavis tech dvou 8800GT a nekoupis jednu vykonejsi kartu ?
Citace:
Původně odeslal
Mymak
Panove diky za snahu, ale ja spis cekam konkretni tipy, jako treba ktery i5 nebo i7 ma nejlepsi pomer cena/vykon, ktera deska je stabilni a spolehliva, nepotrebuje moc laborovani v biosu, a podporuje SLI rezim. ;)
a hlavne, podivej se do vlakna o sandy bridge a rekni, KOLIK lidi uz ma sestavu na sb postavenou, aby mohli radit z VLASTNICH zkusenosti :)
tak isto by som sa priklonil k paik-ovmu nazoru,
1)ak taktovat tak potom ASUS P8P67 PRO a i5 2500K (za predpokladu ze budes mat iba 2 SATA zariadenia. Nahoda moze byt fakt blbec)
2a) cakat na B3 opravenu reviziu dosiek
2b) ak cakat a este sa chces aj vyblbnut s taktovanim - zobrat RoG verziu od ASUS
v kazdom pripade by som neodporucal i7, pokial nemas nejake velmi konkretne vyuzitie pre Hyper Threading. Ked porovnam Core i5 2500K a Core i7 2600K, tak rozdiel je akurat v rychlejsej grafike (co ti bude na P67 chipsete naprd) a v HTT, pre ktore treba fakt speci vyuzitie.
mrkni do vlakna sandy bridge, ted nevim z hlavy ID, ale jedinej clovek, co to tam testuje ma 2500k, tenhle asus nebo odpovidajici gigabyte, corsair xms ramky 8GB, grafiku dle preferenci atd...
Pokud se nebude taktovat, to je pak asi zbytecne jit do sandybridge. Zaroven je otazka, zda ma mit platforma nejakou dlouhodobou moznost upgrade. Ale i kdyz puvodni sestava nemela zadny upgrade (na dualcore), tak asi ani tady predpokladam, nebude treba. Ono je to stejne tak, ze je vzdy nejlepsi vymenit mobo+cpu.
A kdyz to ma byt co nejlevnejsi tak:
- lga 1156 s P55 chipsetem, tam je sli funkcni bez problemu http://www.alza.cz/evga-p55v-d196878.htm#popis
- nejaky core i5 7x0 - mozna ted bude lepsi vyber na aukru, bazarech apod (i7 do lga 1156 bude uz zbytecne drahe)
- ramky co nejlevnejsi 1333 nebo max 1600