Nová deska do staré sestavy
Zdravím, vzhledem k pracovnímu vytížení nemám poslední 2roky čas sledovat vývoj, byl bych rád, kdyby mi někdo poradil. V sestavě z podpisu mi odešla základní deska a potřebuji koupit novou. Hry nemám čas hrát, bral bych tedy i integrovanou grafiku a stávající grafické karty bych se zbavil. Nevím, jestli v současných AM3 deskách bude fungovat moje CPU. Hlavním kritériem je pro mě stabilita, integrovaná grafika by měla zvládnout přehrávat full HD video.
Cena do 3000Kč
Na PC potřebuji pracovat a nemám čas studovat recenze, budu rád za každý postřeh.
Díky.
Re: Nová deska do staré sestavy
Nové desky (s AMD 880G) staré Athlony nepodporují, ale nemusíš mít strach, za 3000 Kč koupíš novou MB i s procesorem.
Blbý je, že pokud chceš něco moderního, tak budeš potřebovat i DDR3 paměti (500 Kč/2GB).
Ale když to všechno ořežeš, tak se v podstatě do 3k vlezeš s kompletem: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...010XHH0110WU01
I když já osobně bych na desce přitlačil.
Pokud nechceš přejít na novou platformu a chceš pouze novou desku, tak ti nezbývá než koupit AM2 nebo AM2+ desku. To by ještě nebyl takový problém, ale problém je v tom požadavku na akceleraci HD obsahu pomocí integrované grafické karty.
To znamená, že by to mělo obsahovat čipset AMD 780G nebo ještě lépe 785G (obojí pouze v podání AM2+ platformy (doufám, že nekecám). To není problém, AM2 procesor dáš do AM2+ desky bez problémů - sám mám dva takové, ovšem takovouhle desku sehnat novou již bude problém. Koupit ji z druhé ruky asi ne.
Další chipset, který přichází v úvahu je nVidia GeForce 8200, ale tohle sehnat nové bude asi ještě větší problém.
Každopádně pro přehrávání HD obsahu je AMD 785G lepší než AMD 780G. A nVidia bude lepší než AMD (GeForce 8200 bude lepší než 780G, a asi nastejno s 785G?).
Ještě poznámka. Pokud koupíš desku s AM2+, tak do ní osadíš AM3 procesor taky. Tohle ber obecně, ne každá AM2+ deska vezme každý AM3 procesor, ale je to možná kombinace.
Díky, nakonec jsem objednal novou AM3 desku i CPU.