nelze tisknou na sítové tiskarne
Dobrej ,mam malinký problem a už si nevím rady kde je zakopanej čokl
mam vytvořenou malou sit mezi stolnim a ntbk pres routr
1PC win 7 a tiskárna Hp LaserJet 1022
2Ntbk win 7 tiskarna je na sdílená z PC
ovladače k tiskarně jsou stažený ze stránek HP a tiskarna funguje v pohodě na PC
a žadný problem,ale problem nastane až tehdy když zadam tisk z ntbk tak nevyjede žádná stranka.uloha spadne do tiskové fronty na PC a tiskárna se tváří jako by nic :mad:tiskarna vyplivne papír až když dám bud poradce při potíží nebo restartuji správce tiskové ulohy.jinak na PC tiskárna funguje bezproblemu tak jak má .
Poradí někdo aby se dalo tisknout z ntbk bez problému ?všem díky za snahu :p :p
Re: nelze tisknou na sítové tiskarne
Toto by ti nepomohlo...?
http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=22205
Poslední příspěvek končí *VYŘEŠENO* :-)
jdu vyskoušet ,ale zaráží mě fakt že jsem tam před tím měl lexmarka optra E320 a vše fungovalo bez problemu (duvod vyměny byl menší velikost a špatny podavač papíru ,ale to jsem už odbočil jinam) :-)
Edit:kdepak nic nepomohlo furt to stoji ve fronte, zkusil jsem podle to odkazu a nic
HP a ještě je připojena přes USB je to tak? To je hrob!!!
Popiš jakým způpsebem máš přidanou tiskárnu v NTB?
jj je to HP
v ntb se přidala sama po projeni domací sítě ve Win7,zkoušel jsem i zrušit Domací sit a tiskarnu připojit ručne po nalezení v síti ale vždy to skončí stejným vysledkem zamrzne tisk ve frontě
Některé problémy je lepší řešit tak že to sice něco málo stojí... ale zase to stojí za to...
Osobně už připojování tiskárny řeším pouze printserverem - já vím stojí to prachy a né malý...
http://www.xcomputer.cz/tp-link-tl-ps110u-d185029.htm
Ale vím že už nemusím chodit zapínat druhý comp když chci něco vytisknout, vím že když to nějak nejde, tak nemusím otravovat člověka který tam zrovna sedí
a nebo protože právě restartuje (páč mu něco nejde) tak mi tím přerušil tisk...
Na druhou stranu např u svých rodičů kde je 1 comp je tiskárna stále přes USB přímo do tohoto počítače (tam PS nemám) nicméně sem ještě nepotřeboval tam cokoliv tisknout a kdyby jo tak si to spíše pošlu přes síť na společný disk a tisknu z toho počítače, než abych si přidával tiskárnu do svého ntbku...
Samozřejmně tohle je pouze na zvážení a ikdyž vám teď neradím ke konkrétnímu případu, chtěl jsem jen nadhodit jiné řešení...
A teď k té tiskárně - tím že se někde přidá tiskárna automaticky tak mne osobně to vždy zlobilo. Nevím pravděpodobně si to tam nastavuje porty jak chce, ale není to košer..
Čili ve svém ntbk vše odeberte.... (po té co bude kompletní fronta čistá !)
restart a znovu se podívejte jestli tam ještě není nejaký pozůstatek po tiskárně !
pak běžte k PC a podívejte se do vlastností tiskárny a pak na záložku porty - měl by tam být USB port - pokud je tam něco jinak, už samotná tiskárna je nainstalovaná špatně. (tedy s nějvětší pravděpodobností)
napište případně co tam je...
pokud je tam USB tak běžte zpět k ntbku a dejte přidat tiskárnu > síťová > možná bych volil nehledat automaticky ale snažil se ji najít přímo kliknutím na počítači nalezeném v síti.
pak ji vyberte, přidejte ovladače a zkuste...
jsaně chapu print server by bylo nejlepší řešení ale promně zbytečné jeliož hlavní komp mam jako TV ,radio a atd takže proč utracet když není třeba.
a co se týče připojení tak je všechno v pořadku
ve vlastnostech je port USB jak na hlavním i v ntb,
po přidání tiskarny do ntb (zkoušeno na dvou NTB s Win7 se stejným výsledkem) necham vytisknout testovací stranku ta vyleze bez probemu a další jinej tisk ale po restart či vypnutí Ntb a další tisky skončí ve frontě .
a nemužu přijit kde je zádrhel když to vypada že vše je ok (i drivery orig HP)
Ještě ve vlastnostech tiskárny (respektive tam kde je i ten port atd.. je nekde položka:
-tisk do fronty (defaultně)
-tisk přímo na tiskárnu
zkus třebas tohle prohodit za "přímo na tiskárnu" možná že ....
to nepomohlo ale už njsem to konečně rozjel ve vlastnostech jak je tiskový procesor jsem změnil výchozi datový typ z IMF na RAW a ono to tiskne nevím jaky to mělo vliv ale hlavni věc že to už jede :-) dokonce i po restartu PC a NTB
vše zučastněným dík za pomoc
Mno RAW je poslaní surových dat rovnou na tisk.
druhá varianta LPR dělá jakousi vlastní čekací frontu.
to co píšeš je pro mne něco uplně neznámého a je možné že to ja další "super" hp pokus o vytvoření vlastní fronty na tisk, jenže tam se to seká...
já dík tobě za new info/poznatek :)
Osobne sem jiny nez RAW nastaveni vzivote v provozu nevidel, takze to bude jednoznacne tim. Cokoli jinyho = vystup se nejakym zpusobem "predchroustava" => pruserova vec.
Obecne, HP ovladace jsou jeden z nevetsich shitu ktery se daj v PC svete videt.