Windows Server 2003 - Problém se sítí
Ahoj mám problém s Windows Server 2003 standard.
Na serveru není žádné DHCP, je pouze ve skupině s názvem WORKGROUP, jednou sdílenou složkou ve které je sdílená aplikace pro uživatele.
Mám takový problém že od serveru vidím ostatní počítače v síti ale z klientských počítačů server nevidím a ani si ho nepingnu. Donedávna vše šlo ale najednou to prostě nejde.
Server jsem spustil v nouzovém režimu v síti a v tu chvíly ho ostatní uživatelé vidí a vše funguje ale nechodí vzdálený přístup ani přístup z internetu přes webový prohlížeč.
Re: Windows Server 2003 - Problém se sítí
Chápu tu správně, že server má statickou IP se stejnýho subnetu jako ostatní PC ve skupině, ale nedá se na něj dostat ani pingnout?
Ano přesně tak... NAvíc má ještě veřejnou ip včetně subnetu... vše chodilo několik let ale najednou to přestalo takto chodit.
Pokud to zničeho ni přestalo fungovat,, tak hledej co se změnilo - změny nastavení, instalace programů, změny jiných věcí v síti, prostě cokoliv co se odehrálo v danou dobu.
Druhá možnost co mě napadá je, že odešla síťovka, moc často se to nestává, ale jednu polomrtvou vykazující dost záhadný chování tu taky mám.
No zkusím obnovu systému.. jelikož to chodilo včera bez problémů a další den ne... tudíž by to mohlo poukazovat na aktualizace něčeho..
další věc je ta že nejde spustit firewall...
Síťovka mě taky napadla ale jelikož ze serveru se v pohodě dostanu síť a internet taky jede tak to tím asi nebude...
To bude nejakej firewall, co blokuje input z lan - kdyz pingas do LAN, ale LAN nepinga tebe.