Redukce MicroSD na Compact Flash?
Máte někdo zkušenosti s redukcí MicroSD na Compact Flash?
Mám na mysli zejména rychlost a kompatibilitu.
Ptám se proto, že potřebuji koupit novou velkou kartu do "nového" stroje. A vzhledem k tomu, že ve svém ultramobile noťasu, který používám jako fotobanku, mám čtečku na SDčka, ušetřil bych pár gramů a prostoru za čtečku. Potažmo to vytrhne trn z paty, když bych velkou čtečku někde nechal :)
Tady je jeden příklad.
EDIT.
ad rychlost - nevím, co všechno můžu od 50D čekat, ale rychlost s kartou Transcend 133x UDMA mi přišla fajn.
Re: Redukce MicroSD na Compact Flash?
Jinak po dalších úvahách - ve výběru mám Transcend 16GB 400x UDMA, a když tak koukám po těch MicroSD kartách - tak oni mají v cenovce nižší (kolem litru) pouhých 10MB/s. Tak to asi dost pozbývá smyslu.
Přesto mě ale zajímají případné praktické zkušenosti s tou redukcí.
tak obecne MicroSD jsou pomale jako prase, proc pro tvuj ucel nepouzijes spis klasicke SDHC, ktere ti notas taky sezere, jsou rychlejsi a redukce existuje: http://cgi.ebay.co.uk/New-SDHC-SD-Co...item2eb2c979c4
No vidíš, to jsem přehlédl... a nějaké zkušenosti? :)
bohuzel jen to co pisou na ebayi ve feedbacich :-/
Citace:
Původně odeslal
Špeta Marek
tak obecne MicroSD jsou pomale jako prase[/url]
Otázka zní, co to je "pomalé jako prase", mám tu čtyři MicroSD (2 GB Nokia, 2 GB Kingston, 8 GB SanDisk, 8 GB Kingston) a seq.read mají 20-24 MBps a seq.write 11-14 MBps. Pro srovnání mnohem dražší 8 GB SHDC SanDisk UltraII má 20/11 MBps ... U malých filů to může být jinak, ale to je u foťáku jedno ... Takže sice souhlas, jen "klasické" SDHC znamená sáhnout do nejrychlejší třídy karet. A jak se co bude chovat v té redukci a v konkrétním foťáku, to nikdo neví ...