1 Příloh-a(y)
RJ45 - Koax - RJ45 - využití stávajících koax rozvodů
Zdravím, řeším v jedné startší zástavbě rozvody Ethernetu. K dispozici mám toto řešení, ale nedaří se mi najít potřebné propojovací komponenty. Ani nevím, jestli to takhle vůbec jde, jestli se ty díly vyrábějí.
Především mám na mysli RJ45/Koac duplexní převodník. Znáte z praxe nějaké shodné řešení?
Pro ilustraci problému přikládám náčrt.
Příloha 8856
Re: RJ45 - Koax - RJ45 - využití stávajících koax rozvodů
Vzhledem k moznemu "vykonu" a uzasnosti celeho tohle reseni bych spis navrhoval vybouchat, chranicky a minimalne Cat5e. Nicmene si ani nezminil co tam mas za koax - imho je rozdil koax na LAN 50R (http://cs.wikipedia.org/wiki/10Base2) a na TV 75R (tedy zkousel jsem posilat signal z kamery po 50R a taky to fungovalo, ale v tvojim pripade bych tam radeji natahal novy rozvod).
IMHO by se daly koupit nějaký starý HUBy, které mají jak TP, tak koax. Já jeden takový mám doma, má dokonce i AUI. Nechávám si to právě pro takovéhle případy. Ale na normální používání to v žádném případě, není, bo nízká rychlost, diskutabilní spolehlivost...
nebo vzit toto
beha to dobre i kdyz ty koaxy nejsou uplne ok
http://lica.cz/produkty/elconnect%C2%AE-coax.htm
Cau Voky :)
Ma ten master nejakou rozumnou konfiguraci, nebo je to stale resene pomoci tftp? A koukam ze jsou porad potreba externi splitery pokud by to melo koexistovat s televizi ...
Nejedná se o společný rozvod s TV, ale o volný, nevyužívaný KOAX ve zdi. V délce cca 40m. Sekat kabel není možné, jedná se o novostavbu RD s bohužel nepromyšlenou strukturovanou kabeláži. 4 patra neumožňují pobrat wifi signálem z jednoho zařízení v suterénu, tak potřebuji dostat ještě jeden wifirouter doprostřed baráku. Jenže je tam jen jeden UTP kabel a ten je využíván pro TV po ADSL od O2. Viz nákres.
Zatím tedy bez řešení.
Uvažuji o Power netu, využití je dnes dostatečně prověřené.
http://www.diit.cz/data/images/thumb...jpg?1251209670
100Mbit UTP kabel jde v pripade nouze pouzit na 2 linky - vyuzivaji se totiz jenom 4 vodice z 8mi.
Caleb: ty prasatko! ;D ;D
Pokud na tom taha televizi, tak bych to pres dve patra ctyrma dratama radsi netahal. Ten kabel je v husim krku, nebo zazdenej?
Protahování je nerealizovatelné. Kdyby toto řešení bylo proveditelné, neptal bych se tady na využití stávajícího koaxu a protáhl tam nové kabely.
Z toho nakresu fakt neni moc poznat, kde je co, a jaky jsou vzdalenosti, takze tezko navrhovat nejaky alternativy.