Reset síťovéo hesla ve Windows
Mám problém, při propojování dvou pc a sdílení dat jsem párkrát odklikl jméno bez hesla. PC se nespojila, ale teď už mi to všude hlásí, že síť není dostupná apod. Zřejmě si to někde uložilo "žádné heslo" a teď se pc nechtějí spojit, protože bez hesla to "nejde". Jenže já se neumím k tomu dialogovému oknu, kde se pc ptá na uživ. jméno a heslo znovu dostat.
Netušíte někdo, jak na to?
Díky moc.
Re: Reset síťovéo hesla ve Windows
zkusil bych odebral heslovani sítě - aby se spojili bez hesel a pak jej zase nastavit třebas se tě to znovu zeptá...
pak taky záleží na jakých WIN to potřebuješ?
Je to Windows 7 (Pro.).
Nešlo by mi ještě trochu pomoct... odebrat heslování sitě.. kde?
1) ovládací panely > Centrum sítí a sdílení
2) najet na pokročilé nastavení sdílení
http://www.atreid.cz/img/new-2.jpg
Kde v profilu "doma & práce" to vypneš.
http://www.atreid.cz/img/new-3.jpg
ALE JE TO POUZE NÁPAD - NETVRDÍM ŽE TO POMŮŽE :)))
Jo a teď mne ještě napadlo - zkoušels vypnout sdílení u danného adresáře a pak jej znovu zapnout ?
Aha... tak s tím jsem tuším laboroval. Ale zkusím to znovu
Odebrat sdílení jsem nezkoušel, ale ještě mě napadlo přejmenovat cílové PC... tím by se připojoval jakoby jinam.
Každopádně díky za tipy, večer s tím ještě zkusím polaborovat a dám vědět.
Citace:
Původně odeslal
malli
Odebrat sdílení jsem nezkoušel,....
Ve vlastnostech sdílení onoho adresáře je seznam povolených uživatelů - tzn pravděpodobně bys tam měl mít "everyone - čtení i zápis" (abys tam pustil kohokoliv)
A nebo tam vytvoříš jen nějakého uživatele který bude mít přístup - pokud ale odebereš sdílení, tak se domnívám že by se na všechno mělo zapomenout.
To přejmenování PC bych nedělal - stále totiž budeš mít ten adresář nasdílen (ikdyž se komp bude jmenovat jinak) a pravděpodobně se nestane nic. Ale uvidiš.... třeba se pletu :)
Pokud je mozne samozrejme restart obou stroju.
K ulozenym heslum se dostanes napr. kdyz das do prikazoveho radku "control userpassword" a pak vlevo "Credential Manager"
tak control userpassword neudělá vůbec nic... není to nějak jinak?
EDIT: už to mám...
Takže Credential Manager opravdu pomohl. I když... až moc. Smazal jsem oprávnění a pak už to po mě nechtělo vůbec nic a prostě se to připojilo. Připisuji to tomu, že jsou na obou PC stejné účty.
Takže moc díky za pomoc.
jj, mit na obou PC stejne ucty je uplne nejlepsi reseni (z hlediska komfortu), pokud je mozne.